Povežite se s nama

Međimurje

NK “Rudar” slavi 75 godina, a u skorijoj budućnosti bi trebao dobiti i nove tribine

Objavljeno:

- dana

Ove godine NK “Rudar” slavi 75 godina od osnutka, stabilni je trećeligaš, a uz to je igrao i finale kupa Međimurja.

U Klubu djeluje Škola nogometa u kojoj trenira više od sto djece u sedam mlađih uzrasta. Prije nekih dvadesetak godina Klub je zapao u velike organizacijske i financijske probleme te je bio gotovo pred gašenjem. To se ipak nije dogodilo, iako je Klub završio u zadnjoj međimurskoj ligi. 2001. godine počelo je novo ekipiranje uprave i igrača, intenziviran je rad s mlađim kategorijama, a neadekvatna i oronula infrastruktura počela se obnavljati.

Kasnije je došlo i do dograđivanja klupskih prostorija, a Klub je iz godine u godinu bio sve bolji te se natjecao u sve višim rangovima. 2014. godine po prvi put je zabilježen povijesni uspjeh te je NK “Rudar” u kvalifikacijama pobijedio NK Gojanec i postao pripadnik 3. HNL lige. Pokrenuta je i škola nogometa te će zasigurno u nadolazećim godinama ona proizvesti kvalitetne igrače za prvu momčad “Rudara”, ali i za ostale okolne klubove čiji pomladak trenira u ŠN Rudar. Iz svega dosad izrečenog vidljivo je da je Klub dobro organiziran i da je suradnja između Grada i kluba kao i svih ostalih udruga na razini.

Za postizanje dobrih sportskih rezultata potrebni su i dobri uvjeti za treniranje i natjecanje. Zbog toga je prije par godina projektirano građenje novih sportskih prostorija s tribinom kapaciteta od 350 ljudi. Grad Mursko Središće s dodjelom kapitalnih donacija započeo je realizaciju tog projekta. U tri faze dosad je uloženo oko 1,3 milijuna kuna. Početkom godine nastavak gradnje gotovo do završetka projekta prijavljeno je u Središnji državni ured za šport te je bio ocijenjen kao prihvatljiv za financiranje. Nažalost, zbog novih okolnosti koje su poremetile sve tokove života, novac određen za ovakve projekte preusmjeren je u opstanak sportskih udruga sportskih zajednica te je i sama realizacija morala biti odgođena.

U petak, 9. listopada, u Murskome Središću boravio je ministar graditeljstva i državne imovine Darko Horvat zbog dodjele ugovora za podizanje komunalnog standarda Gradu Mursko Središće i dvanaest općina te ga je gradonačelnik zamolio da obiđu gradilište i na licu mjesta ga upoznao s projektom, pokazavši naravno i štete koje su nastale unutar novih sportskih prostorija koje su ispod tribina. Štete su nastale zato što je tribina zapravo krov.

Gradonačelnik i ministar složili su se da je projekt nužno što prije završiti i pronaći sredstva za njegovo financiranje. Obilasku je prisustvovao i predsjednik NK-a “Rudar” Damir Cilar. Grad Mursko Središće prati i prijavljuje se na sve natječaje te će i ovaj projekt prijaviti na prvi sljedeći koji bude raspisan. Želja je da se iduće godine odradi ta važna predzadnja faza u kojoj će tribine dobiti svoje konture i funkciju, a već izgrađeni objekt zaštitu.

Međimurje

Općina Podturen uputila javni poziv za e-upise u vrtić “Dječja mašta”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Podturen poziva sve zainteresirane roditelje i skrbnike djece rane i predškolske dobi da zahtjev za upis djeteta u nadolazeću pedagošku godinu predaju putem elektroničke prijave (preko aplikacije e-građani).

Zahtjevi se zaprimaju od 9.05. do 17.05. 2024., do 12 h, za sve objekte u sklopu Dječje mašte u kojima ima slobodnih kapaciteta (matični objekt u Čakovcu te područni objekti u Sivici i Zebanec Selu).

Zahtjevi će se zaprimati za pedagošku godinu 2024./2025. za upis u redovne programe jaslica i vrtića.

U slučaju poteškoća s predajom zahtjeva za e-upise, kontaktirajte psihologinju u matičnom objektu na tel: 040 395 655 ili e-mail: [email protected]

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurska policija na svom području uočila veliki broj vozila kojima je istekla prometna dozvola

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uvidom u evidencije isteka valjanosti prometnih dozvola uočeno je da na području Međimurske županije postoji veliki broj motornih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, a vlasnici ih u zakonskom roku nisu odjavili u nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji.

Kako bi izbjegli prekršajne sankcije, Policijska uprava međimurska poziva vlasnike da odjave vozila kojima je istekla valjanost prometne dozvole.

Podsjećaju vlasnike vozila na obvezu pridržavanja odredbi čl. 250. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim je propisano kako je vlasnik vozila dužan odjaviti vozilo ako ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole.

Vlasnik registriranog vozila može odjaviti vozilo, a uz zahtjev za odjavu mora priložiti prometnu dozvolu radi evidentiranja odjave vozila i vratiti registarske pločice, odnosno priložiti potvrdu tijela koje je registriralo vozilo izvan Republike Hrvatske kojom se potvrđuje da su registarske pločice i prometna dozvola zadržane ili poništene.

Također, vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana prijaviti promjenu bilo kojeg podatka koji je upisan u prometnoj dozvoli, a u roku od 30 dana dužan je odjaviti registrirano vozilo te donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice, ako je vozilo uništeno ili otpisano ili ako je vozilo otuđeno ili nestalo.

Za nepridržavanje ovih odredbi predviđene su novčane kazne, i to za fizičke osobe, odnosno vlasnike vozila 90 eura, za pravne ili fizičke osobe obrtnike od 660 do 1990 eura, a za odgovorne osobe u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave od 190 do 660 eura.

Ujedno, policija podsjeća nove vlasnike vozila (kupce vozila) da su u roku od 15 dana od stjecanja vlasništva dužni registrirati vozilo na svoje ime ili ga odjaviti, a ako ga ne registriraju na svoje ime ili ne odjave, stanica za tehnički pregled vozila će, na zahtjev osobe na koju je vozilo registrirano (prodavatelj vozila), rješenjem ukinuti registraciju vozila.

Napominju da se sklapanjem Ugovora o kupoprodaji motornog vozila prodavatelj i dalje u službenim evidencijama MUP-a vodi kao vlasnik vozila, sve dok se vozilo ne odjavi u službenim evidencijama nadležne policijske uprave ili postaje, ili dok ga novi vlasnik ne registrira na svoje ime.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje