Povežite se s nama

Crna kronika

Još nije bilo ni podne, a policija je u Varaždinu ulovila vozača s 1,51 promilom

Objavljeno:

- dana

U utorak, 20. listopada, u 11.37 sati u Miškininoj ulici u Varaždinu, policijski službenici postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 36-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,51 g/kg i dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog izvanrednog liječničkog pregleda, te je višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja u prometu.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Varaždin.
Okrivljeni je doveden uz Optužni prijedlog na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom policije da mu se za počinjene prekršaje odredi zadržavanje i izrekne kazna zatvora do 60 dana. Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu okrivljeni je saslušan od strane prekršajne sutkinje nakon čega je pušten na slobodu uz obrazloženje da će se provesti redovan prekršajni postupak.

Propisana novčana kazna za počinjene prekršaje je do 40.000 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova zbog čega okrivljenom prijeti i poništenje vozačke dozvole.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje