Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Pojačan nadzor Stožera civilne zaštite Grada Murskoga Središća

Objavljeno:

- dana

U petak, 23. listopada, pripadnici Stožera civilne zaštite Grada Mursko Središće i DVD-a Murskoga Središća u vremenu od 17 do 20 sati pojačano su provodili nadzor kontrole okupljanja i provođenja propisanih mjera i preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo te odluka nacionalnog Stožera.

Kako bi se povećala sigurnost građana, obiđeni su ugostiteljski objekti, trgovine, nogometna igrališta, dječja igrališta, šetnica, skele Fusek i Križovec, ribnjak Zalešće i ostala mjesta gdje se bi se mogao okupljati veći broj građana.

Na navedenim lokacijama nije utvrđeno kršenje propisanih mjera. Pojačani nadzor provođenja mjera provodit će se svakodnevno u cilju sprječavanja širenja COVID-a 19. Ako se na terenu uoči kršenje ili nepoštivanje mjera, preporuka i odluka, pripadnici Stožera i DVD-ova ljubazno opominju pojedince i pozivaju ih na njihovo pridržavanje.

Posebno se organizatori sportskih natjecanja pozivaju na poštivanje propisanih mjera, a posjetitelji na distancu.

Stožer civilne zaštite Grada Murskoga Središća i dalje apelira na građane i poziva ih na strpljivost, odgovornost i samodisciplinu te da se i nadalje drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH u cilju suzbijanja bolesti.

– Budimo odgovorni jer odgovornim ponašanjem utječemo na vlastito i zdravlje naših bližnjih! – poručuju iz Stožera i Grada.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje