Povežite se s nama

Međimurje

Završen je projekt energetske obnove: Osnovna škola Hodošan zasjala u novom ruhu

Objavljeno:

- dana

Završen je projekt energetske obnove zgrade i školske sportske dvorane Osnovne škole Hodošan.

Radovi na energetskoj obnovi Škole započeli su u kolovozu 2019. godine, a obuhvatili su toplinsku izolaciju, rekonstrukciju krova kod spojnog hodnika i sportske dvorane, rekonstrukciju stropova prema tavanu škole i zamjenu stolarije.

Ugrađena je također kosa podizna platforma za lakši pristup osoba s invaliditetom na kat škole, zamijenjena je sva postojeća rasvjeta LED rasvjetom te su izvršeni radovi na kotlovnici gdje su ugrađeni nova crpka i novi plinski kotao.

Ukupna vrijednost projekta je 5.073.734,41 kunu, od čega je 4.187.420,40 kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU, dok je ostatak sredstava osiguran iz županijskoga Proračuna.

Radove je izvodila Zajednica ponuditelja BMD STIL d.o.o., a voditeljica projekta bila je Leonarda Tarandek.

Najveće ulaganje

Završnoj konferenciji prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak, ravnatelj Osnovne škole Hodošan Damir Kovačić te direktor Međimurske energetske agencije Alen Višnjić.

Nakon obavljenih radova, godišnja toplinska energija za grijanje OŠ Hodošan smanjit će se za 55 posto, pojasnio je direktor Međimurske energetske agencije Alen Višnjić.

– Završena energetska obnova školske zgrade je najveće ulaganje u našu školu otkad je onda izgrađena i otvorena 1982. godine. Osnovnu školu Hodošan pohađa 208 učenika naselja Donjeg Pustakovca, Svetoga Jurja u Trnju, Palinovca, Donjeg Hrašćana i Hodošana, a u sastavu imamo i dvije područne škole. Energetskom obnovom stvorit ćemo znatne uštede u potrošnji energenata, no najviše smo ponosni na vanjski impresivan izgled koji je školi dao novi vizualni identitet, za čiji je dizajn zaslužna naša učiteljica likovne kulture Lea Krušelj – rekao je ravnatelj Škole Damir Kovačić, zahvalivši Međimurskoj županiji na omogućavanju boljih uvjeta za obrazovanje.

Župan Međimurske županije Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo zbog još jednog uspješno obavljenog projekta energetske obnove osnovne škole te naglasio da je Osnovna škola Hodošan dio drugog ciklusa obnova energetskih obnova škola i sportskih dvorana.

– Unatoč vremenima u kojima živimo, ne tražimo izgovore već i dalje realiziramo brojne projekte koji nisu samo stvaranje boljih uvjeta nego i direktna pomoć gospodarstvu. Međimurska županija kontinuirano ulaže u kvalitetnije obrazovanje jer želimo osigurati bolji standard međimurskog obrazovanja. Uspješno koristimo europske fondove i u mnogočemu smo primjer dobre prakse, a posebno mi je drago što smo među vodećim županijama kada je riječ o ulaganjima u obrazovanje. Osnovna škola Hodošan prva je škola u Međimurju koja je počela s provođenjem jednosmjenske nastave. Uvjeren sam da će, u sada obnovljenoj školi, učenici ostvarivati još bolje rezultate – zaključio je.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje