Povežite se s nama

Zabava & Stil

Nedopustivo je da nam kineski “delanec“ pokvari Martinje!

Objavljeno:

- dana

Nakon što se još prošlog tjedna pročulo da je otkazana Centralna ovogodišnja martinjska konferencija Vinoda, brojni biškupi odlučili su na telefonskoj konferenciji dati svoj obol rješavanju novog (ne)normalnog u Lijepoj našoj.

To martinjskim biškupima u jeku koranikrize nije ni najmanji problem jer imaju ogroman ljudski potencijal. Podsjećamo, iskusni „martinjski meštri“ u svojim, inače zbitim redovima, uvijek imaju pedesetak kandidata za meštre i svu silu pripravnika raspoređenih po cijelom hrvatskom vinorodnom području.

Među njima je i Krunoslav Čolo – Martin Varaždinski,  od kojeg doznajemo da će zajedno s kolegama pokrstiti sve „prinesene mošteke od vinogradarof“.

– Martinjske veselice ne smije nam pokvariti nikakav kineski „delanec“. Dezinficirali smo si ruke jer znamo s kim imamo posla otkad je naša kongregacija za nauk pijenja objavila da smo suočeni s protudruštvenom pandemijom. Aktivirali smo pravovremeno sve preostale gorične laboratorije i od početka znamo s kim imamo posla – govori Čolo te ukazuje da nije u pitanju „cep“, već je riječ o bučkurišu bez zemljorodnog porijekla.

Štoviše, Vinodini vinoeksperti tvrde da je taj odurni kineski delanec bilo jako teško izolirati „sam tak“

– Skužili smo ga po duhi, a dokazali njegovom burnom reakcijom na sveprisutna zagorska vinska antitijela. Uspjeli smo zlotvora dovesti u stanje na kakvo taj kineski delanec nije navikel. Imali smo i dobrovoljce koji su pristali da im s delancom u strogo kontroliranim uvjetima zaljuljamo cijeli organizam. I pokazalo se točno što smo predvidjeli. Tog zlotvora treba jednostavno uništiti s šarf kobasicama, bažuljom i češnjakom. Ali treba sve to oprezno dozirati – ističe Martin Varaždinski ispred vinskog stožera.

Al’ me ljulja

Naime, u težim slučajevima, kineski delanec si pronalazi tjelesne otvore iz kojih, na sveopće čuđenje, izlazi u različitim agregatnim stanjima. U akutnim situacijama, kod različitih  komorbiditeta njegovo prisustvo osjećamo i u plinovitom obliku.

– Ako do toga dođe, treba držati socijalnu distancu i garantiramo vam da se nitko neće zadušiti. Ako taj čas nebrete više poslušati Beroše, Capake i druge stožeraše, preštekajte na Maxa ili Megaton. I slobodno zapopevlite čim glasnije, tak da kineski delanec čuje da je u stranom telu, de mu je nikak ni mesto. I najbitnije, ove godine nas samo pokršteni mošteki spašavaju. Z njima si čim više grgljajte, ali najte ni slučajno po pelnici hračkati. Nego pogutnite božjega dareka za kojeg su se mnogi goričari u z-noju lica svoga pomučili – savjetuje Čolo.

I dodaje:

Suočeni smo s protudruštvenom pandemijom

– Iduća tri mjeseca su ključna, a za Vincekovo bumo garant oporavljeni i znali bumo kak i kaj dalje. Ovaj kineski delanec nema pojma da ga bu naše vinčeko potaracalo po bogu Bakusu, svetomu Martinu i duhu od kojeg mošt kuha – veli naš sugovornik koji s veležednim kolegama svakodnevno prati što sve HZJZ (Hrvatski zavod za javnu zafrkanciju!) između ostalih preporuča i vinskoj pastvi.

Nažalost koronavirus nije poštedio ni Krešu Blažeka, velikog meštra vinskog ceremonijala, ali je on preko svojeg glasnogovornika poručio: „Ostavite alkohol! Odmah pobacajte sve ostale bogumrske tekućine“!

– Ove godine više je manje. Odnosno, čim više alkohola na Martinje treba unositi da se izliječimo od svih boljki. Propisali smo epidemiološke mjere i najbolje je na puni želudec suknuti pol litre ljekovite kapljice u roku odmah. Dozirati treba prema kilaži i radi policije na cesti pratiti simptome da ne dođe do depresije u novčaniku – rekao je Krunoslav Čolo uz napomenu da je Europa ovih dana spoznala da se korona širi i preko životinja.

Riječ je o kunama, koje im stvaraju probleme radi širenja COVIDA-19.

– Stavljam se na raspolaganje građanstvu uz obećanje da ću njihove kune na odgovoran i stručan način zbrinuti na ZAP-u, u birtiji i ostalim kulturno – zabavnim objektima – zaključio je Martin Varaždinski.

 

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Najveći obožavatelji ugrabili ulaznice za prvi koncert Aleksandre Prijović u Varaždinu, evo kako je bilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović tri je dana svojim koncertima napunila Arenu Varaždin.

Danas je, 26. travnja, prvi koncert, a najveći fanovi morali su biti jako brzi jer su za prvi najavljeni koncert ulaznice “planule”. Naknadno su u prodaju puštene ulaznice za subotu i nedjelju.

Iako je Prijović pet dana punila Arenu Zagreb i obožavatelji sa sjevera Hrvatske pokazali su da zaista uživaju u njezinoj glazbi. Zvijezda je plijenila stasom i glasom, a u galeriji donosimo početak današnjeg koncerta te tko je uspio kupiti ulaznice za prvi dan te uživati u glazbi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje