Povežite se s nama

Život i društvo

Općinsko vijeće Martijanca donijelo odluku o darovanju nekretnine školi

Objavljeno:

- dana

U Martijancu su korak bliže dogradnji osnovne škole i organizaciji nastave u jednoj smjeni.

Naime, na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća u srijedu, 11. studenog, na Dan općine i blagdan svetog Martina, sazvanoj tim povodom, donijeta je odluka o darovanju nekretnine Osnovnoj školi Martijanec u svrhu rekonstrukcije i dogradnje škole i odluka o davanju suglasnosti Općinskom načelniku za potpisivanje Ugovora o darovanju i Sporazuma o sufinanciranju troškova rekonstrukcije, dogradnje i opremanja zgrade te sanaciju i opremanje školskih sportskih igrališta i načinu zajedničkog korištenja istih.

– Već duže vrijeme pregovaramo s Varaždinskom županijom oko dogradnje Osnovne škole u Martijancu i stvaranja uvjeta za jednosmjensku nastavu. Mislim da smo s tim pregovorima u završnoj fazi i Općina se u formalnom smislu nastoji uskladiti i napraviti pravne i financijske preduvjete da bi se prišlo potpisivanju konkretnih ugovora. U tom smislu, donijeta je odluka o darovanju zemljišta OŠ Martijanec, a ujedno je donijeta i odluka o sufinanciranju projekta dogradnje osnovne škole za što će se Općina morati kreditno zadužiti, ali je jednoglasni stav vijećnika da se u cilju stvaranja uvjeta za jednosmjensku nastavu ide u sufinanciranje ove investicije. Na tragu toga, donijete su odluke kojima je meni kao općinskom načelniku data mogućnost da pod utvrđenim uvjetima sklopim ugovore s Osnovnom školom o darovanju zemljišta školi te sa Županijom i školom o sufinanciranju izgradnje – rekao je načelnik Općine Martijanec Dražen Levak.

Odlukom se Osnovnoj školi Martijanec daruje nekretnina površine 9162 četvorna metra za dogradnju škole i osiguravanje uvjeta za organizaciju nastave u jednoj smjeni.

Općina Martijanec investiciju vrijednu 9,5 milijuna kuna sufinancirat će s 25 %, odnosno 2,37 milijuna kuna iz proračuna u 2021. godini, dok će 75 % sufinancirati Varaždinska županija. Općina Martijanec će s Osnovnom školom ugovorima urediti međusobna prava i obveze glede zajedničkog korištenja zgrade izgrađene sufinanciranjem projekta rekonstrukcije i dogradnje OŠ Martijanec i postojećih sportskih objekata.

Dražen Levak

– Kod oba ova ugovora Općinsko vijeće zauzelo je stav da dajemo i sudjelujemo u izgradnji, ali ujedno i stvaramo preduvjete da se objekt i postojeći objekti škole koriste za potrebe mještana općine Martijanec, kad se u školi neće odvijati nastava. Ugovorit ćemo s Varaždinskom županijom, za što su i dali suglasnost, da mještani općine Martijanec mogu koristiti 25 posto termina u školsko-sportskoj dvorani, vanjska školska sportska igrališta, odnosno asfaltirana igrališta koja će se obnoviti. Ugovorili smo i trajno pravo korištenja svlačionica NK Polet – dodao je Levak.

Na sjednici Općinskog vijeća Martijanca donijeta je i odluka o imenovanju Suzane Galauer ravnateljicom Dječjeg vrtića „Vlakić“ u Martijancu.

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje