Povežite se s nama

Sport

Lana Sambol seniorska, a Iva Janjić juniorska prvakinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici

Objavljeno:

- dana

Lana Sambol seniorska je višebojska prvakinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici, a Iva Janjić juniorska.

Sambol je svom Gimnastičkom klubu Aura zajedno s Barbarom Šelendić donijela i ekipno seniorsko zlato, baš kao i Janjić osječkom KRŠG Rondo onaj juniorski u ekipi s Lorenom Jelošek.

Prvog dana 29. Ekipnog, višebojskog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici kojemu je domaćin varaždinska Arena i to u organizaciji Gimnastičkog kluba Vindija, na programu su bila seniorska i juniorska natjecanja.

Sambol je osvojila višeboj sa 66.700 bodova ispred domaće ritmičarke Tamare Artić (GK Vindija) koja je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojila srebro (66.150), dok je brončana druga Aurina predstavnica Barbara Šelendić (63.900).

Lana je osvojila i pojedinačne naslove u vježbama s obručem i trakom (srebro s čunjevima i bronca s loptom), dok je druga dva zlata, ona s loptom i čunjevima uzela Artić (osvojila i srebro s trakom). Šelendić je bila srebrna s obručem i loptom, brončana s čunjevima i trakom, a Dorotea Kudelić (KRG Leda) pak brončana s obručem.

Na ekipnom seniorskom postolju na vrhu je stajala Aura, dok je srebrna KRG Leda zahvaljujući Doroteji Kudelić i Miji Ivković.

Kod juniorki pak Janjić je višeboj pokorila s uvjerljivih 57.900 bodova, srebrna je Bianca Ema Gajšak iz zagrebačkog GK Maksimir (53.600), a brončana Petra Belević iz KRSG Poreč (52.350).

Na ekipnom postolju uz Rondo stajale su srebrne domaće djevojke iz GK Vindija, Lara Domislović i Sara Crnčec, dok je bronca pripala KRG Leda zahvaljujući Kali Krpan i Lari Salamunić.

Junakinja dana, Iva Janjić, osvojila je i pojedinačno zlato u vježbama s čunjevima i trakom (srebrna s vijačom i loptom), Bianca Ema Gajšak bila je najbolja s loptom i vijačom (srebro s čunjevima, bronca s trakom), zlatna s obručem bila je Lara Domislović, Kala Krpan osvojila je pak srebro s obručem i broncu s čunjevima, Petra Belević bila je srebrna s trakom i brončana s vijačom i loptom, a Lara Salamunić brončana s obručem.

U nedjelju, drugog dana natjecanja u Varaždinu, na programu su nastupi mlađih kadetkinja i kadetkinja.

Obzirom da se ovo natjecanje zbog rigoroznih epidemioloških mjera održava bez gledatelja, za sve zainteresirane organizator je osigurao video prijenos, a nedjeljni program možete pratiti na linku klikom na OVDJE.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje