Povežite se s nama

Sport

“Košarka živi punim plućima u Varaždinu”, tvrdi trener Dražen Cesar

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

Nakon godinu dana od dolaska trenera Dražena Cesara KK Vindija krenula je ove sezone i u natjecanje sa seniorima i to u C ligi. 

Ekipu čine igrači od 16 do 18 godina i četiri seniora. – Igranje te lige već se sada pokazalo kao pravi potez budući da su tu sve starije ekipe , iskusne. Svaka ima barem dva igrača koji mogu igrati A2 ligu. Odlučili smo se na taj potez koji dugoročno daje sigurno rezultat, jer mi tu ligu koristimo kao razvojnu. Prva tri kola su pokazala da se igra dobra košarka i zanimljiva. Nas forte je igrati agresivno 40 minuta, a naš hendikep visine nadomjestit ćemo agresivnošću, brzinom, udvajanjima te brzom tranzicijom. Nakon tri kola imamo dvije pobjede i poraz. Kroz ovu ligu se uigravamo za juniorsko prvenstvo gdje smo odigrali dva kola i upisali dvije pobjede. Put je ispravan ali težak i to je pokazala prva domaća utakmica protiv Lepoglave koja je okupila više od 100 gledatelja. Nabijača će biti sve više i više iz tekme u tekmu, jer igraju samo domaći mladi dečki, koje dolaze gledati mame, tate, djedovi, bake, cure i prijatelji. E, to su naši navijači koji će nas pratiti, koji će nas cijeniti, koji će navijati. Vec u slijedećo domačoj utakmici imamo iznenađenja za gledatelje. – najavio je trener Dražen Cesar.

Kratki osvrt 2. kola
Vindija Lepoglava 93:65 (25:9, 14:18, 29:16, 25:22)
– Bio je to nedjeljni praznik košarke, prva utakmica C lige protiv Lepoglave, a u poluvremenu prezentacija naših najmladih članova. Čestitke svim dečkima i treneru Matiji. To ce sada postati tradicija. I nedjelju zaključili naši kadeti s trenerom Rokom. Prekrasno.
 E, a sad Lepoglava, ekipa s kojom smo dosad odmjerili snage dva puta u priprepnoj fazi i bili nadigrani. To je bila tekma koja je u prvih 5 min rekla, odnosno pokazala smjer kud ce ići, da će se danas sve vrtjeti oko Vindije. Rastrčani po cijelom terenu, linije povezane, u obrani na svaki unutarnji pas udvajanje, gradenje i skok osim Kuparića koji ima zadatak građenja licem bez odgovornosti skoka i to radi odlično, Maček zabija 10 koševa u 30 minuta uz napadački raspolozenog Svatija sa 17 koševa u prvom poluvremenu, te odličnih obrambenih Baduna i Vojkovica sve to rezultira +16 u prvoj cetvrtini.

Drugih 10 min se tražimo u napadu gdje se oni vraćaju ali promjenom ritma u obrani vraćamo se na + 14 na pol. Čvrstina u obrani dala nam je sigurnost u napadu s 50% šuta. U trećoj četvrtini ponavlja se priča iz prvih 5 minuta gotovo preslikana, uz energiju vise odlazimo na nedostižnih +25. Prije početka zadnje četvrtine dogovaramo da se ne zadovoljavamo postignutim, da krenemo kao da je egal. U nastavku dobre role Borne, Kozine, Bojana, Emaća, Kosa, Marina i jos bolesnog Maka u jednom trenutku dovelo i do + 30. Danas je tu rastrčanu mladost pratilo 100-tinjak i vise gledatelja koji su pljeskali, navijali, skakali. Sinergija je uspostavljena, tu nema muljanja dečki idu 200 na sat i to gledatelji cijene i vole. Košarka se polako ali sigurno vraća. Sljedeće kolo smo u Kotoribi a za sljedeće domaćinstvo spremamo za navijače novo iznenadenje.
Košarka živi punim plućima u Varaždinu, kaže trener Cesar.

Izvor:
Foto:

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje