Povežite se s nama

Život i društvo

Sv. Nikola ove godine ne može doći u Petrijanec, T. Bartolovečki, N. Marof i Maruševec, ali je poslao poklone

Objavljeno:

- dana

Ove godine sveti Nikola neće doći osobno u Općinu Petrijanec jer mora čuvati svoje zdravlje, ali će ipak poslati poklone koje će djeca moći podići u Društvenom domu Petrijanec 4. prosinca.

Pokloni će se moći podići u vremenu od 13 sati do 17 sati, za djecu koja nisu polaznici Dječjeg vrtića ili Osnovne škole Petrijanec.

Važna napomena: djeci od 1. do 4. razreda pokloni će biti podijeljeni u petak, 4. prosinca, u Osnovnoj školi Petrijanec te područnim školama, a djeci koja pohađaju Dječji vrtić ”Bambi” u vrtiću istog dana.

Grad Novi Marof i ove će godine prigodnim darovima razveseliti svoje najmlađe stanovnike povodom blagdana svetog Nikole.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ove godine neće biti podjele po novomarofskim naseljima kao što je to bilo prošle godine, ali će zato poklon pakete ravnatelji i ravnateljice škola i vrtića podići u prodavaonici „Kitro” u Novom Marofu te podijeliti djeci.

– Ove godine, nažalost, nismo u mogućnosti održati tradicionalnu podjelu prigodnih poklona povodom blagdana svetog Nikole, no znamo koliko takav paketić razveseli naše najmlađe stanovnike pa će im poklone podijeliti njihovi ravnatelji i ravnateljice. Iza nas je teška godina, no vrijeme je darivanja i malim znakom pažnje želimo djeci uljepšati ova neobična vremena – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Grad Novi Marof je za djecu u vrtićima i osnovnim školama na području grada osigurao ukupno 900 poklon paketa, i to za djecu od 1. do 4. razreda u Osnovnoj školi Novi Marof, Osnovnoj školi Podrute i u Osnovnoj školi Gornja Rijeka za male Sudovčane, za Dječji vrtić Novi Marof, Dječji vrtić Sretna djeca, Dječji vrtić Bambi te za Dječji vrtić Oštrice.

Tradicionalno darivanje djece u povodu blagdana svetoga Nikole kojeg je proteklih godina redovito organizirala Općina Maruševec u sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, ove godine nije moguće organizirati zbog propisanih epidemioloških mjera zbog bolesti koju uzrokuje COVID-19.

Kako bi ipak razveselili najmlađe sugrađane uoči nadolazećih blagdana, Općina Maruševec je nabavila poklone za roditelje koji su proteklih dana putem telefona i e-maila prijavili svoju djecu.

Pokloni se mogu preuzeti u petak, 4. prosinca ove godine u prostorijama Općine Maruševec, na adresi Maruševec 6, u vremenu od 11 do 17 sati.

Ljubazno molimo roditelje da se prilikom preuzimanja poklona pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera, kažu iz Općine.

Kao što je ranije najavljeno, djeci u vrtićima te maloj i osnovnoj školi poklone istog će dana predati tete i učiteljice.

Sveti Nikola nije zaboravio niti jednog mališana u općini Trnovec Bartolovečki. Za svu djecu predškolskog uzrasta, a koja nisu obuhvaćena predškolskim odgojem u dvije vrtićke ustanove na području općine, osigurani su prigodni paketi.

Roditelje će pakete moći podići u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki, Trnovec, Bartolovečka ulica 76, u petak, 4. prosinca, u vremenu od 12 do 15 sati.

Podsjetimo, djeca u Dječjem vrtiću „Zeko“ u Trnovcu i Dječjem vrtiću „Mala oaza“ u Bartolovcu te učenike nižih razreda Osnovne škole Trnovec i Osnovne škole Šemovec poklone će dobiti u vrtiću odnosno školi.

Nepovoljna epidemiološka situacija te pridržavanje aktualnih mjera za sprječavanje širenja zaraze, uz koje iz općinske uprave još jednom apeliraju na osobnu odgovornost građana u brizi za vlastito i zdravlje drugih, onemogućili su održavanje priredbi za najmlađe.

Iz Općine Trnovec Bartolovečki djeci, njihovim roditeljima i bližnjim žele sretne i mirne blagdane uz nadu da će uskoro doći i vrijeme kada će se moći organizirati druženja.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje