Povežite se s nama

Sport

Janja Čanjevac: „Najljepše doba moga nogometnog puta bilo je u Nedeljancu“

Objavljeno:

- dana

Marko Rog i Dario Melnjak hrvatski su nogometni reprezentativci iz zeljarskoga kraja, no malo tko zna da se kraj poznat po varaždinskom zelju može pohvaliti i seniorskom nogometnom reprezentativkom.

Riječ je o Janji Čanjevac, dvadesetogodišnjakinji koja nastupa za hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju.

Početak

Nogometom se počela baviti 2008. godine.

– Odmah iza moje kuće je igralište Nogometnoga kluba Nedeljanec i vrlo često sam gledala kako dečki treniraju. Jednom prilikom nekadašnji trener Dragutin Gredelj pozvao me da im se priključim i od tog dana do danas san ne prestaje – govori nam Janja, koja je tako prve nogometne korake napravila u Školi nogometa Fotex.

– Najljepše doba moga nogometnog puta bilo je u Nedeljancu. Igrala sam s dječacima i kad te oni prihvate kao da si dio njihova tima i vjeruju ti, to je nešto nevjerojatno. Također, bez obzira na to što sam cura, nisu me štedjeli. Po meni, to je i najbolje, jer jedino tako možeš napredovati – opisala je Čanjevac, koja se s 14 godina priključila Nogometnom klubu Lepoglava, a kasnije je otišla u zagrebački Dinamo. Godine 2018. prešla je u Split, za koji nastupa i danas.

Debi u seniorskoj reprezentaciji imala je prije tri godine protiv reprezentacije Jordana te je danas neizostavna članica seniorske reprezentacije.

– Reprezentacija je šlag na torti nogometne karijere. Neopisiv je osjećaj kada braniš boje svoje države, jednostavno živiš za taj trenutak – jasna je Janja, koja igra u obrani, a nogometni uzori su joj njezini sumještani Marko Rog, igrač talijanskoga Cagliarija, i Dario Melnjak, branič turskog Rizespora.

– Marko i Dario me uvijek ohrabruju i pomažu dobronamjernim savjetima. Oni su primjer da samo trudom, radom i upornošću možeš uspjeti bez obzira na to iz koje sredine dolaziš – dodaje Čanjevac.

Fokus

Trenutno je fokusirana na svoju nogometnu karijeru u splitskom prvoligašu.

– Lijepo mi je u Splitu. To je trenutno najbolja sredina za razvoj mladih nogometašica, no ukaže li mi se prilika za odlazak u inozemstvo, zašto ne – istaknula je Janja, koja je sigurno uzor mnogim nogometašicama iz Varaždinske županije.

– Vidi se velik napredak što se tiče ženskog nogometa u Hrvatskoj, kao i u Varaždinskoj županiji. Otvaraju se novi klubovi, sve više djevojaka igra nogomet, no još uvijek potencijal nije do kraja iskorišten – rekla je dvadesetogodišnjakinja, koja nakon igračke karijere planira ostati u nogometu.

– Nakon nogometne karijere htjela bih se posvetiti trenerskom poslu, ali prepustimo sve to vremenu – zaključila je mlada nogometašica.

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje