Povežite se s nama

Sport

Ne bi bilo prvaka da svi odustanu na prvoj prepreci

Objavljeno:

- dana

GUBITNICI I POBJEDNICI

Vjerojatno ste svi vidjeli sportaša na  terenu koji izgleda izgubljeno, ramena spuštena, unezvjereno gleda uokolo, blijed u licu.

Strah od neuspjeha može dovesti do toga da se ukoče mišići, izgubi mentalni fokus i da se potpuno poremeti koncentracija. U ekstremnim slučajevima dolazi i do nemogućnosti izvođenja najjednostavnijih pokreta. Susret s ovakvim situacijama može biti vrlo frustrirajuće za mladog sportaša, iako svakodnevno čuje „Na greškama se uči“ i „Neuspjeh je sastavni dio sporta“.
Onaj koji se uspije s takvim neugodnim situacijama „nositi“ ima velike šanse da postane dobar sportaš.  Neuspjeh je ipak prirodni dio procesa rasta i razvoja osobe kao sportaša i kao ličnosti.
Nitko nije došao na sportski teren i sve uvijek odradio bez greške, uspjeh je ipak dugotrajni proces u kojem ima  i uspona i padova. Vrhunski sportaši nikada nisu zadovoljni sa osrednjim rezultatima, ne vole kada griješe i gube, uvijek teže savršenstvu, ali vrhunski sportaši greške i poraze shvaćaju kao važan dio procesa, kao nešto što mora dogoditi na tom putu do postizanja vrhunskih rezultata.
Evo primjera jednog od najboljih košarkaša NBA lige Michaela Jordana: „U svojoj karijeri imao sam 9 tisuća promašaja, izgubio sam više od 300 utakmica, 26 puta sam preuzimao odgovornost u posljednjim sekundama i promašio koš. U životu i sportu imao sam neuspjehe, ali njih sam shvatio kao  put prema uspjehu.“ Zato se ne treba prerano predavati i odustajati na prvoj prepreci ili se pomiriti s ulogom gubitnika.

Izvor:
Foto:

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje