Povežite se s nama

Međimurje

Potpisan je ugovor o sufinanciranju projekta u okviru kojeg će se urediti preloška Marina

Objavljeno:

- dana

Krajem 2020. godine, Grad Prelog potpisao je Ugovor o sufinanciranju projekta akronima „Aqua Adventures“ iz sredstava Europske unije.

Naime, u okviru 2. poziva Prekograničnog programa Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. komponente 2.1.2. turističke atrakcije, Gradu Prelogu, u partnerstvu s mađarskom općinom Kistolmács, odobren je projekt Aqua Adventures u vrijednosti 1.321.852,50 eura od kojeg se na Grad Prelog odnosi dio od 662.807,50 eura, što je približno 5 milijuna kuna.

Projekt „Aqua Adventures“ simbolizira integrirani pristup povećanju turističkog, gospodarskog rasta i društvenog napretka obiju regija povezivanjem u tri komplementarna područja: vodeni turizam, okolišno obrazovanje i prekogranična suradnja, a sve u cilju jačanja prekograničnog područja između Hrvatske i Mađarske.

U sklopu ovog projekta Grad Prelog organizirati će više od deset turističkih manifestacija uz rijeku Dravu, studijska putovanja, a infrastrukturno će se urediti Sportsko-rekreacijska zone Marina. Uređenje ovog prostora odnosi se na zapadni dio prostora, gdje će se uz uređenje pristupnih staza postaviti 60 tipskih drvenih nadstrešnica, sa pripadajućim sadržajem za odmor turista.

Također će se uz kućice izgraditi sanitarni kompleks sa toaletima, tuševima, garderobom, ostavom, za što ugodniji boravak turista na području Sportsko-rekreacijske zone Marina. Uz navedenu infrastrukturu postaviti će se i drvena promatračnice s pripadajućom opremom za  monitoring autohtonih vrste ptica, kao  i čamci za monitoring na vodi. Partneri će u sva događanja uključiti i osobe s posebnim potrebama.

Projekt je započeo 1. studenoga 2020. godine, a trajat će dvije godine.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje