Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinu nova ljekarna Salus!

Objavljeno:

- dana

Sedma ljekarna Zdravstvene ustanove Salus

U varaždinskom POS naselju u ponedjeljak je otvorena nova ljekarna Salus, sedma ljekarnička jedinica Zdravstvene ustanove Salus.

U ljekarni, koja se nalazi u Ulici hrvatskih branitelja 11, u blizini caffe bara Aura i trgovine Kitro, standardna ponuda ljekarni Salus obogaćena je novim kozmetičkim linijama L’Erbolario, prirodnom kozmetikom Nuxe, organskom kozmetikom Dr. Organic te dječjom kozmetikom Klorane BB.

10 % popusta očekuje vas sve do 8. ožujka u novoj ljekarni u Ulici hrvatskih branitelja 11

Povodom otvorenja, u novootvorenoj ljekarni cijeli ovaj tjedan, sve do subote 8. ožujka građane očekuje prigodni popust od 10 posto na kupnju kozmetičkih proizvoda i bezreceptnih lijekova, a na određene bezreceptne lijekove i do 20 posto popusta.

Zdravstvena ustanova Salus je ovom novom ljekarničkom jedinicom nastavila svoj kontininurani razvoj: u posljednje tri godine otvorili su čak tri nove ljekarne, u Poreču, Donjem Kučanu i sada ovu, u varaždinskom POS naselju. Rezultat je to aktivnosti dvoje stručnjaka, menadžera kvalitete Dinka Vručine, diplomiranog ekonomista, i Tanje Vručine Klarić, magistre farmacije, koji su uz još 15 zaposlenika s visokom stručnom spremom, pokretačka snaga i budućnost Ljekarne Salus.

Stalno idu naprijed

Njihova vizija je bila i ostala ista: pacijenti i njihove potrebe te zahtjevi uvijek su na prvome mjestu. Upravo zbog toga poduzimaju niz aktivnosti, među kojima svakako valja izdvojiti da su kao jedna od prvih ljekarni uveli ISO standarde, koji jamče kvalitetu i standardizirane postupke u svim njihovim ljekarničkim jedinicama. Svoje poslovanje kontinuirano unapređuju i to na temelju anketiranja svojih pacijenata čije zahtjeve i primjedbe uvijek uvažavaju.

Pacijenti su itekako prepoznali da su u ljekarni Salus uvijek na prvome mjestu. Velik broj redovno traži i u najkraćem mogućem roku dobiva odgovore na svoja pitanja putem njihove internetske stranice www.ljekarna-salus.hr.

U ljekarnama Salus redovno se organiziraju savjetovanja i prigodni pregledi, kao što su mjerenja šećera u krvi, venskog protoka krvi, vitamina i minerala u organizmu i drugo. Uz to, stalno educiraju svoje kadrove, unapređuju rad uvođenjem novih, naprednih tehničko-tehnoloških rješenja te informatičkog unapređenja poslovanja.

– Naši pacijenti prepoznali su ove naše aktivnosti te su nas nagradili svojim povjerenjem, koje se iskazuje kontinuiranim povećanjem prometa unatoč krizi, padu platežne moći i smanjenju cijena HZZO lijekova. Unatoč otežanim uvjetima poslovanja, Ljekarna Salus uredno i u rokovima podmiruje, a tako će nastaviti i dalje – ističu.

U travnju – 20. rođendan

U travnju ove godine ljekarne Salus proslavit će 20 godina rada. Povodom rođendana, za svoje pacijente će u Tjednu Ljekarne Salus organizirati niz događanja, organizirati besplatne preglede, dijeliti nagrade, ali i prigodno sniziti cijene cjelokupnog asortimana.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

I Trnovec Bartolovečki u društvu onih s najbržim internetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Trnovec Bartolovečki i tvrtka Infrastruktura Ludbreg sklopile su Ugovor o izvođenju radova na nastavku izgradnje optičke mreže, odnosno stvaranju preduvjete za povezivanje naselja. Ugovor je uime Općine Trnovec Bartolovečki potpisala načelnica Verica Vitković, a uime tvrtke iz Ludbrega direktor Stanislav Magić.

Vrijednost radova iznosi 31.056,25 eura s PDV-om, a izvođač radova se obvezao da će ih završiti u roku od šezdeset dana. Radovi će biti izvedeni u skladu s Idejnim projektom – za izgradnju građevine SVK priključak – poveznica Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka koji je izradila tvrtka Infrastruktura Ludbreg. Izgradnjom poveznice Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka stvaraju se preduvjeti da u skorije vrijeme krene izgradnja optičke mreže u ostalim naseljima Općine.

Na potpisivanju Ugovora o izvođenju radova na izgradnji optičke mreže – povezivanje naselja, načelnica Općine Verica Vitković istaknula je kako je zadovoljna što se stvaraju preduvjeti kako bi svi stanovnici na području Općine Trnovec Bartolovečki ubuduće imali brži internet.

– Na temelju sklopljenog ugovora s izvođačem radova održan je i pripremni sastanak zajedno s izvođačem i nadzornim inženjerom, tako da je dobivena suglasnost Hrvatskih cesta za prokop duž dionice DC2 i radovi mogu početi. Rok za izvođenje je 60 dana i očekujem da će kroz naredni period izvođač to i izvršiti, što je preduvjet da se spoje ostala naselja s optičkom mrežom u Trnovcu. Nakon toga čekamo još da Elektra zamijeni drvene stupove u naselju Bartolovec duž prometnice DC2, kako bi kablovi mogli biti provučeni kroz betonske stupove – rekla je načelnica Vitković.

Dodala je da će, kada se izgradi optička mreža u potpunosti, sva naselja imati mogućnost priključenja na optiku, a Općina će sufinancirati stopostotni iznos priključka.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ivana Banfić dolazi u Donju Voću, a povod je sportski

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: AK Varaždin

Špilja Vindija Trail ove godine postaje Špilja Vindija Trail & Dance, objavila je Turistička zajednica područja Sjever Zagorja.

U subotu, 29. lipnja Donja Voća postaje epicentar trčanja, čagice i totalnog ludila. U 18 sati posjetitelje čeka najzabavnija utrka po zagorskim bregima, a nakon toga od 20 sati najluđa zabava na dancepartyju uz DJ- i nezaboravan koncert Ivane Banfić. Ulaz je slobodan.

I to nije sve, između utrke i koncerta, u 19:30 sati sve koji dođu učekuju prve Wannabe neandrtalske sportske igre u kojima sa svojom ekipom možeš odmjeriti snage u neandertalskim sportovima, a za najbolje su osigurane i nagrade za pamćenje.

Tigrasti, zebrasti i šareni outfiti te šuškave trenirke su obavezne, a prijave trkača su na stotinka.hr. Start i cilj utrke su kod NK Vindija Donja Voća, a tamo će biti postavljena i pozornica.

Utrka je organizorana u suradnji s Atletskim klubom Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje