Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Vinica nastavlja pomagati stanovnicima potresom pogođenog područja

Objavljeno:

- dana

Zajedno sa udrugama sa područja Općine Vinica i sa svim mještanima dobre volje, Općina Vinica uključila se u pomoć stanovnicima potresom pogođenog područja.

Dan nakon najtežeg potresa 30. prosinca 2020.. počelo je prikupljanje pomoći donacijom potrebnih namirnica za stradale, a sve prema uputama Crvenog kriza i Stožera civilne zaštite.

Pomoć se  prikupljala na 4 lokacije na području Općine Vinica u Vatrogasnom domu Gornje Ladanje, Vatrogasnom domu Vinica, u zgradi Općine Vinica te u Vatrogasnom domu Donje Vratno.  Ovom prilikom treba  zahvaliti svim stanovnicima Općine Vinica koji su  kao i uvijek do sada pokazali svoju solidarnost i  suosjećanje  te se odazvali i uključili u koordinirano prikupljanje humanitarne pomoći za stradalo stanovništvo na području Banovine. 

Mještani Vinice  maksimalno su se uključili  u  akciju jer se apelu za pomoć odazvalo gotovo 400 domaćinstava koji su od jutra dostavljali  prijeko potrebne potrepštine. Zahvalu treba uputiti i svim volonterima koji su prikupljali pomoć, a najviše vatrogascima DVD Vinica, DVD Donje Vratno i DVD Gornje Ladanje, članovima udruge mladih UMAMI, KUD-a Vinica, MK Bombelles i svima ostalim dobrim ljudima.

Dogovoreno je da se pomoć dostavi direktno u jednu Općinu na  stradalom području. Tako je u dogovoru sa načelnicom Općine Majur Klementinom Karanović dogovoreno da se svih 10 tona prikupljene pomoći dostavi u Općinu Majur. Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac  sa predstavnicima Općine  Vinica  12. siječnja dostavio je  pomoć koja je u dva  kamiona dostavljena prema Banovini u Općinu Majur.

Posebnu zahvalu za dostavu donacije treba uputiti Autoprijevozniku Draženu Stolnik, Ivanu Krajnc, firmama KITZ d.o.o., Izvorplast d.o.o. te svim ostalima koji su na bilo koji način pridonijeli prikupljanju i dostavi pomoći, ali i onima koji su svoju pomoć ponudili.

Osim prikupljanja i dostave pomoći vatrogasci su u dva navrata sudjelovali na sanaciji kuća. Tako je 30 članova DVD Vinica zajedno sa ekipom iz DVD Donje Vratno, Varaždinske građanske garde i volontera sa područja općine Vinice, 2. siječnja sanirala oko dvadesetak kuća u Petrinji, te mjestima Strašnik i Moščenica.

Potom je 9. siječnja, 8 članova DVD Vinica još jednom sudjelovalo u sanaciji kuća u istom području te je ukupno sanirano tridesetak kuća i  vraćeno je barem  malo osmjeha na lice nekolicine mještana.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje