Povežite se s nama

Crna kronika

Putar: Napao me nožem i prijetio da će nas zapaliti

Objavljeno:

- dana

SUSJED IZ NOĆNE MORE

Maltretirao je svoju majku, radi probleme, prijeti susjedu nožem, prijeti im da će ih ubiti, da će sve zapaliti, razbija automobile, a u takvom ponašanju ne sprečavaju ga ni stalni pozivi policiji, kao ni sudske presude i boravak u zatvoru. Kraj takvog susjeda već godinama živi obitelj Putar u varaždinskoj Kukuljevićevoj ulici na broju 20. Zapravo, njihov susjed je ilegalni stanar socijalnog stana. Zadnji potez susjeda iz noćne more, Tomice Bajsa (26), završio je dolaskom vatrogasaca i policije. Pokušao je zapaliti stan iz kojega ga Grad Varaždin pokušava izbaciti. Vjerojatno bi sve vrlo brzo i izgorjelo da u posjetu svojim roditeljima u ponedjeljak nije stigao Robert Putar i gotovo herojski ušao kroz prozor i počeo gasiti vatru.

– Oko 14:30 osjetio sam miris paljevine i vrlo brzo shvatio odakle to dolazi. Nakon što sam pozvao vatrogasce, uzeo sam vatrogasni aparat i ušao kroz prozor. U prvoj prostoriji već je gorjela hrpa zapaljenih krpa, a u drugoj je gorio kauč. Da se sve to nije dogodilo kada sam bio tamo, sve bi izgorjelo. To je stara zgrada koja u plafonima ima trstiku – ispričao nam je dan nakon događaja Putar, još vidno potresen događajem koji se mogao pretvoriti u tešku tragediju. Da, ovaj Varaždinac ima svoj vatrogasni aparat, čak dva. S obzirom na ono što već godinama trpi njegova obitelji, kupnja aparata nije ništa čudno.

zapalio krpe u jednoj prostoriji, u drugoj zapalio kauč

– Problemi s tim susjedom počeli su kad su se on i njegova nedavno preminula majka Nevenka uselili u stan prije sedam godina. On je i svoju majku maltretirao, kao i nas. Prije godinu dana napao me nožem te je osuđen na šest mjeseci zatvora za kazneno djelo pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, a osuđen je i za to što nam je prijetio da će nas ubiti. Nerijetko nam je govorio da će sve zapaliti, nas zapaliti, a prijetio je da će mi zapaliti i auto. To se nije dogodilo, ali mi je strgao brisače. Sve smo prijavljivali, ali zamislite kako je stresno biti kraj takve osobe i s čim moji roditelji, oboje stariji od 70 godina, moraju živjeti svaki dan – kaže Putar. Smatra da je stan u kojem je živio zapalio iz osvete Gradskim stanovima koji ga žele iz stana iseliti.

Poznat policiji: u 2012. imali čak 10 intervencija na toj adresi

Da je požar podmetnut i da su samo dan nakon požara uhitili počinitelja koji je prebačen u pritvor, potvrdili su nam i u varaždinskoj policiji, a njihova evidencija iz 2012. potvrđuje Putarove navode o nemogućem susjedu. – U Kukuljevićevoj na broju 20 službenici varaždinske policije na pozive građana pružili su deset intervencija od čega se tri događaja odnose na nasilje u obitelji (2 prijave u 2012. i jedna prijava u 2013. godini), jedan događaj narušavanja javnog reda i mira. U 2012. godini bilježimo događaj pokušaja samoubojstva i kaznenog djela prijetnje te prošlog ponedjeljka požar – kaže načelnik varaždinske policije Darko Jurčec.

Bajs je pod uvjetnom kaznom zbog napada na službenu osobu

Bajs je osim policiji poznat i sudu, a uz prijetnju ubojstvom i pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, koji su vezani uz susjeda, ima još osuda. Doznajemo da je 2007. okrivljen za još jedno podmetanje požara kao i da je trenutno pod uvjetnom kaznom zbog napada na službenu osobu te da mu je izrečena i mjera liječenja od ovisnosti.

Grad naredio deložaciju još 2012.
 Problema u stanu je bilo, potvrđuju i u Gradu Varaždinu. – Ugovor o najmu s Nevenkom Bajs otkazan je u srpnju 2012. jer stanarka nije ispunjavala obveze, no ona iz njega nije iselila, pa smo preko odvjetnika pokrenuli ovrhu za ispražnjenje stana. Prijedlog za ovrhu podnesen je u veljači 2013. varaždinskom Općinskom sudu, a Grad je obavijestio sud o hitnom postupku s obzirom na informacije o neprimjerenom ponašanju sina ovršenice, gospodina Tomice Bajsa. Usprkos tome da su susjedi Bajsovih u više navrata tražili intervenciju policije zbog postupanja Nevenke Bajs i njene obitelji, rješenje o ovrsi provedeno je tek sredinom prosinca 2013. Po donošenju rješenja o ovrsi, sud nas je obavijestio da je N. Bajs u međuvremenu umrla, slijedom čega smo predložili da sud pozove njenog sina na preuzimanje predmetnog ovršnog postupka – tvrde u Gradu Varaždinu.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Crna kronika

Zaustavili ga u Novom Marofu s 0,82 promila, a on je tvrdio da je popio dvije pivice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao automobilom nešto prije ponoći, piše Danica.

Prema pravomoćnoj presudi sve se dogodilo lani u svibnju u 23.40 sati u Novom Marofu. Ivan (53) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,82 promila, što je utvrđeno alkometrom.

On je priznao prekršaj, ali ponudio i objašnjenje kako je do toga došlo.

– Bio sam u ugostiteljskom objektu Arsenal Ivezić, tamo sam popio dvije male pive od 0,33 deci. Kako se nisam osjećao nesposobnim za vožnju, krenuo sam kući, ali me zaustavila policija. Žao mi je za počinjeni prekršaj. Vozačku imam preko 20 godina, dosad nisam bio počinitelj prekršaja u prometu, pa molim da mi se ne izriče zabrana koju traži policija jer dnevno zbog posla vozim preko 160 kilometara. A imam i troje male djece – molio je Ivan.

Sutkinja ga je kaznila sa 300 eura i 26 eura prekršajnih troškova. Jednomjesečnu zabranu vožnje nije dobio.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje