Povežite se s nama

Međimurje

U centru Čakovca radio je kafić, policija uhitila odgovornog 52-godišnjaka

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 52-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Naime, osumnjičeni je u nedjelju, 7. veljače 2021. godine oko 9 sati u svojstvu odgovorne osobe u ugostiteljskom objektu u centru Čakovca, postupio suprotno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama, kojom se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19.

Konkretno, osumnjičeni je prekršio mjeru obustave rada ugostiteljskih objekta tako što je u spomenutom ugostiteljskom objektu omogućio druženje više gostiju, koji su pritom posluživani raznim pićima te ih je time svjesno izložio opasnosti od moguće zaraze bolešću COVID-19, uz potencijalnu opasnost od daljnjeg širenja bolesti, javila je PU međimurska.

Osumnjičeni 52-godišnjak će se u zakonskom roku uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Prilikom nadzora spomenutog ugostiteljskog objekta nitko od gostiju nije koristio maske za lice, odnosno medicinske maske te su ih policijski službenici prekršajno sankcionirali zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (okrivljenicima uručeni prekršajni i nalozi).

Ujedno, prilikom inspekcijskog nadzora inspektorica nadležnog Državnog inspektorata donijela je rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti caffe bara te je objekt zapečaćen.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje