Povežite se s nama

Crna kronika

BMW-om varaždinskih registracija udario u drvo u Zagrebu, policija pucala u zrak

Objavljeno:

- dana

U Zagrebu u naselju Lanište, u četvrtak, 11. veljače oko 18.15 sati policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije uočili su osobni automobil marke BMW varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljala za sad nepoznata muška osoba.

U cilju zaustavljanja uočenog vozila i provođenja nadzora vozila i vozača, policijski službenici su upalili svjetlosnu i zvučnu signalizaciju na službenom vozilu nakon čega se je vozilo dalo u bijeg.
 
U namjeri zaustavljanja vozila u bijegu, policijski službenici su se nastavili kretati za istim s upaljenim zvučnim i svjetlosnim signalima do naselja Trnsko, gdje je vozač BMW-a udario u klupu postavljenu uz nogostup, a zatim je izgubio nadzor nad vozilom te naletio na obližnje drvo.
 
– Po zaustavljanju vozila, vozač je izašao i počeo se trčeći udaljavati pritom više puta oglušivši se na naredbe „Stoj policija“ koje je izdavao policijski službenik koji ga je slijedio. S obzirom da se je vozač udaljio u neosvjetljeno područje, policijski službenik je u jednom trenutku u zrak na siguran način ispalio jedan hitac iz službenog pištolja s ciljem pozivanja u pomoć, dok je vozač nastavio svog bijeg – ističe PU zagrebačka.

Obavljenim vizualnim pregledom kroz otvorena vrata vozila od strane policijskih službenika na podu vozila uočene dvije djelomično otvorene plastične vrećice ispunjene sumnjivom biljnom materijom, karakterističnog izgleda i boje za drogu marihuanu.
 
Obavljen je očevid, nakon čega je vozilo uklonjeno s mjesta događaja poradi daljnjeg kriminalističkog istraživanja, a za vozačem intenzivno tragamo.

Crna kronika

Biciklist u Međimurju životno ugrožen nakon što ga je udario pijani motociklist

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

U četvrtak, 9. svibnja dobivene su obavijesti o ozljedama za vozača motocikla iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu, dok je u vozač bicikla utvrđeno da je životno ugrožen.

Podsjećamo da se je u srijedu, 8. svibnja 2024. godine oko 22,30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač (nema vozačku dozvolu upisanu kategoriju kojom upravlja i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova) upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom marke “Yamaha” te kada ima 1,85 g/kg alkohola u krvi, tako da se vozilom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i na udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila i uvjete prometa ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti zbog čega je naletio na 48-godišnjeg biciklista.

>> Pijani motorist (25) kojem je ukinuta vozačka direktno naletio na biciklista te ga “smjestio” na odjel intenzivnog liječenja

Protiv vozača motocikla slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” iz članka 227. stavak 3. nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pri padu s motora kod Novog Marofa ozlijeđen 31-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 8. svibnja, oko 12 sati, kod mjesta Gornje Makojišće, na državnoj cesti D3, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 31 godina upravljao je motociklom iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina, javila je PU varaždinska. On izlaskom iz zavoja, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste. Izgubio je nadzor nad upravljačem i motociklom prešao u lijevo preko dvije prometne trake koje su namijenjene za promet vozila u suprotnom smjeru, sišao na šljunčanu podlogu, te je tom prilikom došlo do struganja motocikla uz metalnu zaštitnu ogradu i pada 31-godišnjaka s motocikla.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač motocikla. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje