Povežite se s nama

Život i društvo

Nemojte se prestrašiti ako u petak čujete eksplozije u centru Varaždina, bit će zatvorene i neke ceste kod Kapucinskog trga

Objavljeno:

- dana

U petak, 10. svibnja, s početkom u 10 sati, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, u partnerstvu sa Policijskom upravom varaždinskom, održat će vježba pod nazivom Zajedno 2024. koju organizira Sveučilište Sjever povodom međunarodnog Dana sestrinstva zajedno sa svim žurnim službama Varaždinske županije.

Istog dana, 10. svibnja, u vremenu od 9.30 do 10.30 sati, zbog izvođenja pokazne vježbe žurnih službi Varaždinske županije, pod nazivom Zajedno 2024., biti će zatvorena dionica ceste na Kapucinskom trgu u Varaždinu, od semaforiziranog raskrižja s Ulicom Zrinskih i Frankopana do ulaza u garažu na Kapucinskom trgu. Za vrijeme privremenog zatvaranja navedenog dijela ceste, promet će se odvijati obilaznim pravcima te policija moli sudionike u prometu da u navedeno vrijeme poštuju privremenu signalizaciju.

Tom prilikom će policijski službenici prezentirati vježbu „Sprječavanje i uhićenje počinitelja kaznenog djela razbojništva“, kroz koju će imati priliku pokazati zajednički rad i koordinaciju svih žurnih službi.

Također u vremenu od 9 do 12 sati, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, Policijska uprava varaždinska organizirat će Dan otvorenih vrata na kojem će se prezentirati tehničko-taktički zbor kroz rodove policije i to: interventnu, protueksplozijsku, prometnu policiju, vodiča službenog psa te prikaz kriminalističke tehnike.

Posjetitelji će imati priliku razgledati opremu i tehniku koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a također s obzirom da je raspisan natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za upis za zanimanje policajac/policajka u 2024. godini, za sve zainteresirane, biti će postavljen poligon za provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti, kako bi isti mogli provjeriti razinu nekih svojih motoričkih sposobnosti koje su potrebne za upis u policijsku školu.

– Dođite, probajte poligon i povećajte svoju šansu za upis u Policijsku školu! Budi zakon! Postani policajac/policajka. Tijekom provedbe vježbe žurnih službi Varaždinske županije očekuje se kratkotrajna pojačana buka (simulacija eksplozije i pucnjave, zvuk sirene, dimni efekti) pa unaprijed obavještavamo građane kako nema razloga za zabrinutost te molimo za strpljenje i razumijevanje – istaknuli su iz PU varaždinske.

Život i društvo

Grad Novi Marof poziva građane da prijave štete od tuče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak donio je dana 20.6.2024. godine Odluku o proglašenju prirodne nepogode – tuča, za područja Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum, koja je prouzročila velike materijalne štete na poljoprivredi, komunalnoj infrastrukturi i prometu dana 16.6.2024. godine.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika (s područja Grada Novog Marofa) sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda i Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda, nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

Šteta se prijavljuje na Obrascu PN, putem e-maila: [email protected], poštom na adresu Grad Novi Marof, Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof, ili osobno u nadležnom odjelu Grada Novog Marofa, 1. kat, soba br. 7, zaključno do 14. srpnja 2024. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Španciranje po Varaždin Bregu uz gulaš, živu glazbu i finu kapljicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec i u organizaciji Udruge vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, a pod pokroviteljstvom Općine Gornji Kneginec u subotu 22. lipnja 2024. godine održano je šesto po redu „Španciranje po Varaždin Bregu“.

Stotinjak sudionika ove manifestacije okupilo se u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji gdje su im podijeljene majice s logotipom Općine, Udruge i manifestacije, etui i čaše. Okupljene su pozdravili saborski zastupnik i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški i predsjednik Udruge Robert Đuranec zaželivši svima dobro druženje i veselo raspoloženje.

Ruta ovog španciranja, koja je bila duga oko pet kilometara, kretala se po Feljuru, Malom i Dugom Vrhu te Šemigovoj grabi. Uz početnu postaju kod škole druga postaja za okrijepu i jelo bila je u Šumici na Dugom Vrhu, a posljednja na Malom Vrhu kod prostorija Lovačke udruge „Zec“ gdje je, uz živu glazbu, svim posjetiteljima podijeljen izvrstan gulaš.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje