Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić (22) učestalo ponavljao prometne prekršaje pa mu policija oduzela moped

Objavljeno:

- dana

Jučer, 15. veljače, u 15 sati i 50 minuta u Štefancu, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su neregistrirani moped (marke Silverstone), kojim je bez zaštitne kacige upravljao 22-godišnjak.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1,24 promila, dok je provjerom putem evidencija vozača i vozačkih dozvola utvrđeno kako nema položeni vozački ispit. S obzirom da je vozač mopeda višestruki povratnik u počinjenju prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje te je prijetila realna opasnost od ponavljanja prekršaja, 22-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju, javila je PU međimurska.

Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 22-godišnjaka privremeno je oduzet moped te je prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 22-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 8200 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja AM kategorije u trajanju od dva mjeseca. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima vozaču će se dodijeliti i šest negativnih prekršajnih bodova.

Nadalje, tijekom današnjeg dana okrivljenik će se uz optužni prijedlog zbog ponavljanja prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje te počinjenja prekršaja prekoračenja prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, dovesti dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. U optužnom prijedlogu predlaže se okrivljenikovo zadržavanje.

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu 84-godišnjak pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. svibnja, oko 13.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 84-godišnjak.

On je upravljao biciklom u smjeru Turčina te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao s bicikla na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, javila je varaždinska policija.

Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje