Povežite se s nama

Sport

Canjuga o tragično preminulom Saračeviću: Rijetko srećete takvog čovjeka, bio je ljudina

FOTO: RK Podravka

Objavljeno:

- dana

Cijeli rukometni svijet oplakuje Zlatka Saračevića, koji je tragično preminuo u nedjelju navečer.

– Svi smo imali svoje idole i legende, ali Sarač je bio nešto posebno. Ponosan sam što sam bio u društvu s takvim igračima i ljudima, neka ti je laka zemlja Sarač legendo – napisao je Vladimir Malner, bivši rukometaš Varteksa, Nexea i Vidovca, danas u stručnom stožeru seniorske ekipe GRK Varaždin 1930.

Šokiran njegovom smrću je i Vladimir Canjuga, trener Koke.

– Šokiran sam. Povezao nas je Boris Dvoršek kad mu je Saračević bio pomoćnik u Zagrebu. Kasnije smo postali prijatelji treneri jer je on vodio Podravku, a ja Koku. Nažalost, odigrali smo prvu i zadnju ovogodišnju utakmicu. Bio je čovjek kojeg rijetko srećete. Svjetski i olimpijski pobjednik koji nije bio nimalo bahat. Prava ljudina. – rekao je Canjuga izrazivši sućut obitelj.

Saračević je preminuo u nedjelju navečer nakon utakmice protiv Lokomotive.

– Podravka je u pet dana odigrala četiri utakmice i to mora ostaviti traga. Naš posao je vrlo stresan, nažalost posljedice su tragične. Pitate se treba li vam to u životu – dodao je Canjuga.

Saračević je rođen 5. srpnja 1961. u Banjoj Luci, a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Sa Zagrebom je bio europski prvak 1992. i 1993. godine, dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”. Tijekom trenerske karijere vodio je Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb, te Podravka Vegetu.

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin na Poljudu s 1:0 pobijedio Hajduk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NK Varaždin/Facebook

Hajduk je danas izgubio od Varaždina 1:0 na Poljudu u 33. kolu SuperSport HNL-a.

Pogodak odluke zabio je Domagoj Drožđek u 67. minuti, koji je krasno pogodio iskosa s oko 15 metara.

Nakon ove utakmice Hajduk je i dalje treći, a Varaždin je skočio na šesto mjesto tablice.

Hajduk je u utakmicu počeo bez Marka Livaje i Ivana Perišića. Nisu baš pokazali neku igru, Varaždinci su bili bolji.

U sljedećem kolu Varaždin je domaćin Rijeci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje