Povežite se s nama

Međimurje

Ana, Mateja i Denis uspješni u Šibeniku

Objavljeno:

- dana

Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin i ove godine među najboljima u državi

Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin i ove su godine bili uspješni na državnom natjecanju u obrazovnom sektoru promet i logistika.

Na natjecanju je ove godine sudjelovalo 29 prometnih škola koje obrazuju kadrove prometnih zanimanja, a Strojarska i prometna škola Varaždin je nastupila s predstavnicima koji se školuju za zanimanja tehničar cestovnog prometa, tehničar za logistiku i špediciju te vozač motornog vozila. Iz Šibenika, gdje se natjecanje održavalo od 23. do 25. travnja, učenici su se vratili s dva osvojena prva te jednim osvojenim četvrtim mjestom!

Veliki uspjeh

Ana Čavlek, učenica 4. d razreda kojoj je mentorica bila Darinka Lončar, mag. ing. traff., u zanimanju tehničar za logistiku i špediciju osvojila je prvo mjesto, a najbolja u zanimanju tehničar cestovnog prometa bila je Mateja Remar, učenica 4. b razreda Strojarske i prometne škole Varaždin. Njezina mentorica je bila Verica Kopriva-Kozjak, dipl. ing. prometa. Učeniku 3. h razreda Denisu Vukoviću, kojem je mentor bio Željko Antunović, dipl. ing. prometa, je pak “za dlaku” izmakla titula najboljeg vozača. Denis je bio najbolji u vještini vožnje kamionom, no tehnička pogreška u teorijskom dijelu koštala ga je prvog mjesta.

Denisu je “za dlaku” izmakla titula najboljeg vozača, “zeznula” ga nešto na što nije računao

– Najgore je što sam se najviše pribojavao praktične primjene znanja, a na kraju me je “zeznulo” nešto na što nisam ni računao – ispričao nam je Denis koji se planira baviti zanimanjem za koje se školovao i u kojem je od malena jer mu je i otac vozač.
Ana i Mateja su u svojim područjima također morale pokazati znanje iz stručnih predmeta, pokazati koliko su vješte u rješavanju praktičnih zadataka karakterističnih za zanimanje, a za natjecanje su morale pripremiti i prezentirati samostalni rad.

 

Ana i Mateja se slažu: u Šibeniku su im najteži bili teorijski zadaci-

– Najteža je bila teorija – ustvrdile su i Ana i Mateja, iako su se natjecale u različitim kategorijama. No obje su učenice presretne što su bile najbolje i ponovno postigle veliki uspjeh za svoju školu. Jer učenici Strojarske i prometne škole Varaždin već godinama su među najboljima u državi na natjecanjima iz prometa i logistike. Na najnoviji uspjeh ponosan je i ravnatelj škole Milan Žunar.
– Najnoviji rezultati i postignuti uspjesi potvrđuju kontinuirano visoku razinu kvalitete rada učenika i njihovih profesora – rekao je Žunar.

Uspješni u njemačkom i – čitanju!

Učenici Strojarske i prometne škole postižu iznimne rezultate u područjima koja nisu uobičajena za strukovne škole. Tako su ove godine bili uspješni na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika i državnom natjecanju “Čitanjem do zvijezda”. Na tom su natjecanju uz Mateju Remar sudjelovale Andrea Kukec, Damira Vrček i Lucija Sokač. Učenici su također bili uspješni u području strojarstva te su sudjelovali na međužupanijskim natjecanjima u disciplinama automehaničar, CNC tehnike – tokarenje, dizajniranje računalom – Auto Cad, dizajniranje računalom – CATIA, instalater grijanja i klimatizacije, tehnička mehanika, tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje