Povežite se s nama

Crna kronika

U nesreći u Čehovcu ozlijeđen vozač (55): on i vozačica drugog vozila nisu očistili stakla od leda

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Jučer, 2. ožujka 2021. godine oko 6.30 u Čehovcu došlo je do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđen 55-godišnji vozač Fiata Punta.

Neposredno prije nesreće 55-godišnji vozač Punta, čakovečkih registarskih oznaka, polukružnim okretanjem uključivao se u promet s površine ispred dvorišne ograde. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću prometnicom na koju se uključivao, zbog čega je u bočni dio njegova automobila prednjim dijelom udarila 22-godišnja vozačica Renaulta Clija čakovečkih registarskih oznaka.

Vozač Punta vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda zadobivenih u nesreći naknadno okvalificirati.

Prije uključivanja u promet sudionici nesreće nisu očistili zaleđena vjetrobranska stakla na automobilima. Ujedno, 55-godišnji vozač Punta tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće od 7.05 do 7.50 kolnik županijske ceste u Čehovcu bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim pravcima.

Sudionici opisane prometne nesreće prekršajno su sankcionirani zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– S obzirom na niske jutarnje temperature, upozoravamo sve vozače da prije upravljanja vozilima očiste zaleđena vjetrobranska stakla. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisano je da je vozač dužan prije uključivanja u promet očistiti zaleđena vjetrobranska stakla te snijeg ili led s vozila. Za neočišćeno vozilo propisana je novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna.

Uredno očišćena vjetrobranska stakla osiguravaju bolju preglednost te se time izbjegavaju prethodno opisane prometne situacije, tj. stradavanje u prometnim nesrećama – upozoravaju iz PU međimurske.

Crna kronika

Varaždin: motorist (34) ozlijeđen kada je preticao kolonu te udario u auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, oko 14.20 sati, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Žena starosti 29 godina upravljala je osobnim vozilom. Ona se uključivala u promet na kolnik Zagrebačke ulice između zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerila da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, javila je PU varaždinska.

Tom prilikom je u prednji dio njezinog osobnog automobila udario motocikl kojim je upravljao 34-godišnjak, a koji je protivno oznakama na kolniku vršio radnju obilaženja zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač motocikla. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Više svinja ukradeno s farme 30-godišnjaka u Hrženici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, u Hrženici, nepoznati počinitelj je provalio u farmu u vlasništvu 30-godišnjaka te otuđio nekoliko svinja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1000 eura, javila je PU varaždinska. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog dana, 6. svibnja, također u Hrženici, nepoznati je počinitelj provalio u radni stroj u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Varaždinu te otuđio preko sto litara dizel goriva. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje