Povežite se s nama

Sport

Vrijeme mlade trkačice Klare Koščak tek dolazi

Objavljeno:

- dana

Najbolja varaždinska sportašica u 2020. godini, 16-godišnja Klara Koščak, članica Atletskoga kluba Sloboda, ostvarila je izniman rezultat u svom debitantskom nastupu na seniorskom Europskom atletskom prvenstvu u poljskom Torunu.

Varaždinka, koja je bila uvjerljivo najmlađa u svojoj konkurenciji, u kvalifikacijama discipline 60 m prepone istrčala je 8,27.

– Kao trener ja sam superzadovoljan jer Klara sa 16 godina pokazuje strašnu mentalnu snagu. Neke starije i iskusnije atletičarke to ne mogu. Trkačke discipline nisu kao skok u vis ili skok u dalj, gdje imate više pokušaja, u trkačkim disciplinama imate samo jedan pokušaj, i ako niste 200 % unutra, događaju se podbačaji – rekao je Patrik Koščak, otac i trener Klare Koščak.

Za plasman u polufinale nedostajalo joj je samo šest stotinki.

– Nedostajalo je malo sreće za senzaciju, no Klarino vrijeme tek dolazi. Slijede joj europska prvenstva za juniore i mlađe seniore, gdje se od nje možemo nadati postoljima – naglasio je Koščak.

Podsjetimo, Klara je otrčala normu od 8,25 na 60 m prepone na Balkanskom juniorskom prvenstvu i to je sada juniorski rekord Hrvatske u toj disciplini.

– Naravno da je pandemija koronavirusa mnogo toga poremetila, no koliko-toliko odradili smo solidnu dvoransku sezonu, nadamo se da će sezona na otvorenom biti još bolja – zaključio je Klarin otac.

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje