Povežite se s nama

Život i društvo

Sveučilište Sjever: počinje Tjedan karijera, predstavit će se vrhunske tvrtke

sveučilište sjever
Arhiva RT/Ilustracija

Objavljeno:

- dana

– Sveučilište Sjever ponovno dokazuje zašto je jedna od najbrže rastućih visokoškolskih obrazovnih ustanova, koja iz godine u godinu bilježi eksponencijalni rast interesa za upise, čemu svjedoče i popunjene gotove sve upisne kvote na svim studijskim programima.

Sukladno ubrzanom razvoju, koji bez interesa zajednice i njezinih potreba ne bi bio moguć, Sveučilište Sjever konstantno razvija nove studijske programe prema traženim potrebama tržišta rada – poručili su iz Sveučilišta Sjever, na kojemu danas, 22. ožujka, počinje značajno karijerno događanje za studente – Connect Week UNIN-Tjedan karijera Sveučilišta Sjever.

– Budući studenti prepoznali su snagu i značaj Sveučilišta Sjever kao mjesta na kojem će steći sva potrebna znanja za svoj budući razvoj karijere. Kvaliteta studijskog programa na prvom je mjestu, naravno, uz potrebe i želje studenata čemu je dokaz i Connect Week UNIN-Tjedan karijera Sveučilišta Sjever, koji se uz pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore, ali i potporu više od 40 međunarodno priznati tvrtki i ustanova iz područja za koje upravo Sveučilište Sjever obrazuje stručnjake, održava od ponedjeljka, 22. ožujka, do petka, 26. ožujka, i to u online izdanju sa prijenosom uživo na službenom Youtube kanalu Sveučilišta Sjever – istaknuo je jedan od organizatora, prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin.

Connect Week UNIN prepoznat je kao krovni događaj povezivanja poslodavaca i studenata.

Studentima Sveučilišta Sjever predstavit će se brojne poznate i inozemno priznate tvrtke: OMCO, Solvis, CRATIS, Končar, Carlsberg, Belupo, LTH Alucast, 3D Porta, Danieli Systec, Podravka, Upchain, 404, Marker, Deutschmann, Work Connect, Mobilisis, FIVE, Pixsell, EKOBIT, Dyvolve, Kosinus, Bakrotisak/Rotoplast, COLAS, TEGRA, Tehnološki park Varaždin, iTCR, E-nergia, Hon-ing, Infodesign, Altpro, Festo, Redox, Centar kompetencija za obnovljive izvore energije (CKOIE), Novamina – Centar inovativnih tehnologija d.o.o., Nova TV, VTV, Alfa Radio ali i značajne zdravstvene ustanove: KBC Zagreb, OB Varaždin, KB Dubrava, Dom za starije Vizjak te ostali.

U tri različite sesije kroz pet dana održat će se panel rasprave s uspješnim predstavnicima poznatih tvrtki, predstavljanje djelatnosti i rada tvrtki izlagača te radionice za studente. Na Tjednu karijera sudjelovat će više od 40 tvrtki koje će predstaviti svoju djelatnost s primarnim fokusom na mogućnostima za studente Sveučilišta Sjever u vidu stručnih praksi; izrade projektnih zadataka, studentskih stipendija te mogućnosti zapošljavanja.

Tjedan karijera izvrsna je i jedinstvena prilika za umrežavanje studenata i poslodavaca, ali ujedno i značajna prilika za razmjenu iskustava i informacija. Službeni početak tjedna karijera jest u ponedjeljak, 22. ožujka, u 10 sati održavanjem panela „STEM inženjeri – razvojni potencijal sjevera Hrvatske“ na kojem će sudjelovati Darko Ranogajec, predsjednik uprave i direktor OMCO CROATIA d.o.o., Matija Grabar, osnivač i predsjednik uprave CRATIS d.o.o., Igor Vlahović, direktor i predsjednik uprave Press Glass, Dragutin Gložinić, predsjednik Županijske komore Varaždin/HGK Varaždin te prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin/Sveučilište Sjever, nakon čega slijedi predstavljanje tvrtki te radionice za studente.

Tjedan karijera otvoren je za sve studente i alumnije Sveučilišta Sjever, ali i ostale zainteresirane.

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sve nedjelje, praznici i blagdani do kraja 2024. u Ludbregu proglašeni javnim manifestacijama i sajamskim danima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg donio je Zaključak da će sve nedjelje do kraja godine, kao i blagdani  te praznici biti takozvani sajamski dani.

-U svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti i povećanja obujma turističke ponude Grad Ludbreg i Turistička zajednica područja Centar svijeta provode različite aktivnosti na proširenju kulturno-turističke ponude. Tako se sve nedjelje  u razdoblju od 1. svibnja 2024. do 31. prosinca 2024. godine proglašavaju danima javnih manifestacija i sajamskim danima na području Grada Ludbrega – objavili su u Gradu Ludbregu.

Pojedine aktivnosti i programi odvijat će se i u dane praznika ili neradnih dana te se, pored nedjelja, u toku godine danima javnih manifestacija i sajamskim danima proglašavaju ovi dani: 30. 05. 2024. – Dan državnosti i Tijelovo – četvrtak, 22. 06. 2024. – Dan antifašističke borbe – subota, 5. 08. 2024. – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja-ponedjeljak, 15. 08. 2024. – Velika Gospa – četvrtak, 1. 11. 2024. – Dan svih svetih – petak, 18. 11. 2024. – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – ponedjeljak i 26. 12. 2024. – Sveti Stjepan – četvrtak.

-Prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao sastavni dio javnih i sajamskih manifestacija  može započeti najranije u 6:00 sati i završiti  najkasnije do 22:00 sata, a u dane manifestacije „Ludbreška Sveta Nedjelja“ može započeti najranije u 6:00 sati i završiti najkasnije do 24:00 sati – kažu u Gradu Ludbregu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje