Povežite se s nama

Sport

Ivica Solomun vratar s najviše nastupa u 1. HNL: Ponosan sam na ostvareno u karijeri

Objavljeno:

- dana

Bivši vratar Varteksa, Belišća i S. Belupa

Varaždinac Ivica Solomun (48) vratar je s najviše nastupa u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

U svojoj dugoj seniorskoj karijeri skupio je čak 304 nastupa u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Branio je za Varteks, Belišće i Slaven Belupo gdje je 2003. godine završio karijeru. Primio je 396 golova što je 1,3 po susretu, no čak se jednom upisao i u strijelce.

Drugo mjesto po broju nastupa drži legendarni vratar Dražen Ladić koji ih je skupio 231, no primio je samo 181 pogodak, odnosno 0,81 po utakmici.

– Normalno da sam imao više posla od Ladare jer je on u Dinamu bio gotovo cijelu karijeru. U Varteksu smo igrali tehnički dobar i otvoreni nogomet s puno rizika i nadigravanja, tako da posla nije nije nedostajalo – rekao je Solomun koji nije opterećen statistikama.

Neopterećen

– Sad kad sa ove distance razmišljam o tome, normalno da mi je drago i da mogu biti ponosan na ostvareno u svojoj igračkoj karijeri. Da nije bilo prokletog rata, gdje smo izgubili nekoliko sezona, siguran sam da bi karijera bila puno bogatija – rekao je Solomun i istaknuo kako je bilo mnogo uspjeha i u paralelnim natjecanjima.

Solomun je osvojio seniorsku i veteransku Kutiju šibica te malonogometne turnire u Varaždinu, Sisku, Kutini, Novom Marofu i Ivancu.

–  To mi je stvarno donijelo jako puno zadovoljstva i ispunjenja dječačkih snova, a tu su i turniri s Teamom Croatia, sastavljenom od igrača futsala i nogometa. U Grazu i Hamburgu osvojio sam tako nekoliko nagrada i prvih mjesta – dodao je Solomun koji je trenutno u trenerskim vodama.

Bio je trener mlađih uzrasnih kategorija u NK Varteksu, kasnije je bio pomoćnik Zlatka Dalića Al Faisalyja, a trenirao je slovenski Zavrč i trećeligaša Varaždina.

Izvor:
Foto: Arhiva

Sport

Nikoli Kosecu dva zlata i srebro na paraplivačkom mitingu u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na paraplivačkom mitingu u Velenju nastupio je i Nikola Kosec, bivši član PK Vidra, a danas član Čakovečkog plivačkog kluba.

On je u jakoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno, zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno i srebrnu medalju u disciplini 100 metara slobodno.

Nastupio je i njegov klupski kolega Andrej Marjanović koji je poboljšao svoje rezultate u  disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno.

– Sjajnim nastupom u Sloveniji Nikola i Andrej potvrdili su da su spremni za sva natjecanja koja ih čekaju do kraja sezone – ističu iz Čakovečkog plivačkog kluba.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin uz Rudeš najmanje je novca potrošio na plaće igrača u SuperSport HNL-u

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svakog travnja nogometna javnost dobije na uvid financijske izvještaje klubova SuperSport HNL-a za prethodnu kalendarsku godinu.

Javna objava financijskih izvještaja je obveza klubova u postupku licenciranja pri HNS-u te svakako pridonosi transparentnosti klubova, posebno prema svojim navijačima.

Svaki klub u financijskom izvještaju navodi stavke “plaće igrača”, “porezi i doprinosi – igrači” i “ostali nerazvrstani troškovi primanja igrača”. Svi iznosi su potom zbrojeni pod stavku “troškovi primanja igrača”, što uključuje dogovorene plaće te isplaćene bonuse i premije. Prilikom usporedbe klubova, koristit ćemo stavku “troškovi primanja igrača”.

Najviše na plaće igrača u 2023. godini je u tu svrhu potrošio Dinamo – 20.948.038 eura i nitko mu nije ni blizu. Hajduk je na plaće potrošio 11.995.803 eura, slijedi Osijek s 8.216.812 eura pa vodeća Rijeka koja je na plaće igrača potrošila  5.790.525 eura.

Ostali klubovi u ligi troše značajno manje novca, a među njima se ističu Istra s 2.534.845 eura i Lokomotiva s 2.373.739 eura koje su potrošili na plaće igrača. Gorica (1.562.268), Slaven (1.473.361) i Varaždin (1.411.053) troše otprilike jednako, a uvjerljivo zadnji je Rudeš (571.083) koji nije potrošio ni trećinu iznosa kao ta tri kluba, no to moramo uzeti s rezervom jer je pola godine bio drugoligaš. 

Izvor: Index

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje