Povežite se s nama

Život i društvo

Znanstvenici iz cijelog svijeta stigli u Varaždin, došao i ministar Mornar

Objavljeno:

- dana

NA FOI POČELA KONFERENCIJA 1SD 2014. CROATIA

– Čestitam varaždinskom FOI-ju na organizaciji ove konferencije, čestitam na viziji onih koji su je pokrenuli u vrijeme kad računarstva, interneta i informacijskih sustava u današnjem smislu riječi nije bilo i koji su prepoznali značaj informacijskih tehnologija – rekao je Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta koji je jutros bio u Varaždinu.

Razlog njegovog dolaska je 23. međunarodna znanstvena konferencija o razvoju informacijskih sustava “23rd International Conference on Information Systems Development (ISD2014 Croatia)” koja je počela danas i trajat će do četvrtka.

Riječ je o jednoj od najačih svjetskih konferencija koja je prošla sve kontinente. Prošle godine je bila u Španjolskoj, iduće je u Kini, a FOI se za organizaciju ove konferencije prijavio prije pet godina.

Na konferenciji će radove prezentirati 46 autora iz 21 zemlje svijeta

– Dobili smo radove iz 31 zemlje svijeta od 200 autora, a nakon rigoroznog postupka recenziranja odabrano je 46 radova iz 21 zemlje svijeta. Zastupljeno je i nekoliko varaždinskih autora, a iako smo domaćini nismo dobili smo popust jer neki su radovi odbijeni. No, redovito sudjelujemo i bili smo prisutni na prijašnjim konferencijama u Cipru, Irskoj, Španjolskoj i Pragu – rekao je Vjeran Strahonja, dekan varaždinskog FOI-ja.

Tema ovogodišnje konferencije dobrim se dijelom poklapa s temom kurikuluma na FOI-ju.

– Ove godine je naglasak na povezivanje organizacije koje koriste informacijske sustave i samih informacijskih sustava i tehnologija, a to je ono što učimo naše studente – ustvrdio je Strahonja.

Mornar najavio podršku za projekte FOI-ja

Pred varaždinskim FOI-jem gradnja nove zgrade na prostoru bivše Glazbene škole, a ministar Mornar najavljuje podršku. – Problem je uvijek u novcu, no nadam se da ćemo u strukturnim fondovima uspjeti rezervirati novce za projekte FOI-ja – poručio je ministar Vedran Mornar.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje