Povežite se s nama

Zabava & Stil

VIDEO Mladi Varaždinac Zvonimir Detelj predstavio svoj prvi singl „Kaži da me voliš“

FOTO Filip Gržinčić

Objavljeno:

- dana

Mladi Varaždinac Zvonimir Detelj prije nekoliko je dana izdao svoj prvi singl pod nazivom „Kaži da me voliš“.

Zvonimir je, kaže, oduvijek obožavao glazbu i sport, a nakon upisa na Agronomski fakultet u Zagrebu, započeli su njegovi prvi ozbiljni glazbeni koraci.

Naime, 24-godišnjak je na fakultetu upoznao kolegu, sadašnjeg prijatelja koji se sa svojim bendom već dugo bavi glazbom, što ga je dodatno potaknulo da nastavi raditi na razvoju svoga glazbenog talenta.

Nakon dugogodišnjeg predanog rada na svojoj glazbi, poznanstvo s producentima Leonardom Kapetanovićem i Davidom Magdićem te spoznaja o sličnim glazbenim idejama iznjedrili su uspješnu suradnju koja je rezultirala Zvonimirovim prvijencem, pjesmom „Kaži da me voliš“ koju je prije nekoliko dana predstavio javnosti.

– Glavna tema ove priče je neuzvraćena ljubav iz jedne moje neuspjele veze. Jedna osoba gleda na vezu kao neku avanturu i ne želi se vezati, a druga osoba (u ovom slučaju ja) se zaljubi od glave do pete i želi da ta veza ode na višu razinu, ali djevojka se tu preplaši jer je mlada i voli život bez obaveza i tako veza pukne – ispričao je Varaždinac.

Autor teksta i glazbe je Zvonimir Detelj, na aranžmanu su radili Zvonimir, Leonardo Kapetanović i David Magdić, a Leonardo i David su i producenti.

Mladi glazbenik ljubav prema glazbi njeguje još od četvrtog razreda osnovne škole kada je svirao u tamburaškom orkestru, a svoju prvu pjesmu napisao je prije šest godina te tako ozbiljno krenuo u glazbene vode.

Kako sam kaže, postao je ovisan o pisanju pjesama pa je tako često i po više od 10 sati boravio zatvoren u sobi i radio na autorskim stvarima.

– Noću ne bih mogao mirno spavati ako pjesma nije bila završena, stalno su mi se motali stihovi i glazbeni motivi po glavi. Vozio bi se tramvajem do svojeg fakulteta i stalno bi mi dolazile ideje za refren koje sam si snimao na mobitel i jedva čekao doći doma s predavanja kako bi mogao početi raditi na pjesmi – rekao je, dodavši da je pauze od učenja neprestano koristio za pisanje pjesama.

Spot sniman na dvije lokacije

Spot za pjesmu „Kaži da me voliš“ sniman je na dvije lokacije – u Novom Vinodolskom na malom otočiću San Marino i na brdu kod crkve sv. Jurja između Selca i Bribira. Snimatelj i redatelj je Filip Gržinčić koji je u siječnju ove godine primio nagradu za najbolji spot 2020. godine u Hrvatskoj.

– Dugo sam proučavao s kim bih volio raditi spot i na kraju sam se odlučio za Filipa jer mi se jako dopao vizual u njegovim dosadašnjim spotovima. Ja sam prvotno htio da spot bude sniman u Zagrebu gdje je pjesma i napisana, ali je Filip predložio da to odradimo u Novom Vinodolskom i poslao mi scenarij koji se meni jako dopao – otkrio je Zvonimir te dodao da je radnja spota zamišljena kao prikaz jedne prošle, kratke ljubavi/veze iz jednog dana dvoje zaljubljenih koji se isprepliću sa sadašnjošću, gdje Zvonimir pjeva i svira te obilazi mjesta na kojima je bio sretan sa svojom bivšom djevojkom.

Glumica u spotu je 21-godišnja Natali Lauc, finalistica showa „Ženim sina“ iz 2019. godine.

Zabava & Stil

Zelendvorska avantura – dva dana rekreacije, zabave i druženja u prirodi za cijelu obitelj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi lipanjski vikend: subota 8. i nedjelja 9. lipnja, u predivnom zelenom okruženju izletišta Zelendvor održat će se prvo izdanje jedinstvenog rekreativno-zabavnog festivala za cijelu obitelj pod imenom „Zelendvorska avantura“.

Zelendvorska avantura ime je novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja podijeljenih u četiri „zone“, a koji će izletište Zelendvor pretvoriti u sjajno odredište za zabavni, topli, aktivni proljetni vikend na otvorenom. Festival je osmišljen na način da promovira zdravi, aktivni život, ali i boravak u prirodi u skladu s prirodom te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost.

Sportsko-rekreativna zona donosi  2. Bombellesovu utrku rekreativaca koja će se, kroz dva manifestacijska dana, trčati na čak četiri trase duljine 1.5, 2.5, 5 i 10 kilometara. Utrka je humanitarnog karaktera s ciljem pomoći obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije. Utrku organiziraju Općina Petrijanec i AK Sloboda. U sklopu sportsko-rekreativne zone bit će održano i popularno natjecanje u sportsko-zabavnim igrama „Give me 5“ te uzbudljivi Treasure hunt.

Prijave na utrku moguće su putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2334

Pretprijave na dječje radionice i igre moguće su na: https://forms.gle/VQEBbu5KbiZXkKh27

Piknik zona donosi  – priliku za piknik druženje, razne društvene igre od prirodnih i održivih materijala te večernje kino na otvorenom.

Kreativna zona bit će prepuna radionica i aktivnosti poput radionice izrade igračaka Zagonetno drvo, crtanja prirodnim materijalima, ali i uvijek omiljenog face paintinga te pomalo zaboravljenih dječjih igara poput školice ili twistera odnosno crtanja kredom.

Zabavna zona rezervirana je za  – zabavu uz glazbu uživo i večernje druženje pod toplim i mirisnim lipanjskim nebom u predivnom okruženju Zelendvora.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Duhovi: Faringaši u nedjelju slave 35. obljetnicu svoga rada, a gost im je Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga građana Prigorec i Mjesni odbor Prigorec, u nedjelju, 19. svibnja, organiziraju prigodan program u povodu obilježavanja blagdana Duhovi.

Ova tradicionalna kršćanska svetkovina započet će misnim slavljem u kapelici Sv. Duha u Prigorcu, selu pod Ivanščicom, u 11 sati.

Organiziran je i zabavno – glazbeni program kod Područne škole u Prigorcu, kojim će domaći glazbeni sastav Faringaši obilježiti 35. obljetnicu svoga rada. Njihov nastup počinje u 9.30 sati, a od 12 sati za glazbeni ugođaj pobrinut će se Rajko Suhodolčan. Organizatori najavljuju i goste iznenađenja.

Ugostiteljska ponuda je osigurana pa vas pozivaju da ovu nedjelju provedete u Prigorcu na tradicionalnim Duhovima. Manifestaciju novčano pomaže Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje