Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Nevrijeme: diljem Varaždinske županije vatrogasci intervenirali zbog srušenih stabala

Foto: DVD Ludbreg i DVD Maruševec/Facebook

Objavljeno:

- dana

U večernjim satima četvrtka, 28. svibnja, nevrijeme s kišom pogodilo je i Varaždinsku županiju.

Na nekim je mjestima bilo potrebe za vatrogascima.

DVD Ludbreg nešto iza 21: dobio je dojavu o potrebi uklanjanja stabla s dionice ceste Čukovec-Sveti Petar. Stablo se srušilo na prometnicu.

Cesta Čukovec-Sveti Petar

– Na mjesto intervencije izlazimo s vozilima LUDBREG 104 i LUDBREG 150 te 7 vatrogasaca. Na mjestu intervencije bili su djelatnici PZC-a Ludbreg koji si pristupili uklanjanju stabla.
S nama na mjestu intervencije bili su još djelatnici PP-a Ludbreg. Vrijeme završetka intervencije 22:05 – objavili su ludbreški vatrogasci na Facebooku.

Sinoć je i DVD Maruševec uklanjao srušeno stablo s ceste u mjestu Korenjak, objavili su na Facebooku. Vatrogasci su sinoć upozorili i da je cesta Čalinec – Korenjak – Brodarevec bila puna polomljenih grančica te skliska.

Na intervenciji je iza 19 sati bio i DVD Virje Križovljansko. Također su uklonili stablo koje se srušilo na prometnicu u Otok Virju, Varaždinska ulica. Na intervenciji je bio kombi s pet članova.

– Dana 28. svibnja u 6:23 sati izašli smo na tehničku intervenciju uklanjanja stabla s prometnice u Međimurskoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa tehničkim vozilom i dva djelatnika. Dolaskom na mjesto intervencije uočena su dva manja stabla koja su ometala promet u navedenoj ulici, te smo ista sanirali i maknuli s prometnice. Nakon toga vratili smo se u postrojbu. Vatrogasni operativni centar JVP Varaždin u večernjim je satima 27. svibnja zaprimio 10 intervencija s područja Varaždinske županije. Intervencije su se sastojale od uklanjanja stabla sa prometnica te jedna intervencija u Gornjem Kućanu gdje se uslijed nevrijemena nagnuo električni stup. Ostale intervencije bile su u mjestima Otok Virje, Donja Voća, Strmec Podravski, Marčan, Imbriovec, Čukovec i Kućan Marof – objavio je JVP Varaždin.

– Uslijed jakog vjetra i kiše sinoć iza 19 sati nevrijeme je zahvatilo područje Varaždinske županije, bez struje su ostala naselja Strmec Podravski, Vratno Otok, Radovec Polje i Otok Virje. U Trnovcu Bartolovečkom je došlo do pada električnog stupa. Opskrba je normalizirana oko 21:00 sat. Zaprimljeno je više dojava građana o padu drveća na prometnice u Donjoj Voći, Plemenšćini, Imbriovcu, Strmcu Podravskom i Vratno Otoku. Intervenirali su vatrogasci i žurne službe – objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite na svojoj internetskoj stranici.

Korenjak

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje