Povežite se s nama

Sport

Ženska odbojkaša reprezentacija U16 započela pripreme u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Započele su pripreme ženske odbojkaške reprezentacije U16 u Nedelišću.

Izbornik hrvatske, iskusni Miodrag Miki Stojaković sa svojim se pulenkama kroz dramatične kvalifikacije, gdje su na kraju s 3:2 pobijedile Rumunjsku, plasirao na Europsko prvenstvo koje se od 10. srpnja igra u Mađarskoj i Slovačkoj.

Reprezentacija je od nedjelje 20. lipnja započela s pripremama za smotru najboljih kadetskih ekipa Staroga kontinenta.

Kako je ovo doista plodonosna godina, jer su se i seniorke i seniori također plasirali na Europsko prvenstvo, pripreme U16 reprezentacije biti će odrađene u Nedelišću, obzirom da će se odbojkašice za EP pripremati u Zadru, a odbojkaši u Osijeku.

Prvoga dana priprema, u nedjelju, 20. lipnja, izbornik U16 reprezentacije Miki Stojaković je rekao: „Okupili smo se u Nedelišću, našoj već staroj dobro poznatoj bazi gdje imamo sve ono što nam je potrebno za pripreme, a napose apsolutni mir. Sve nam je na dohvat ruke, dvorana, i hotel, atletski stadion, teretana, tako da se u miru možemo posvetiti radu, bez da nam išta remeti koncentraciju!“

Na pripremama se okupilo 14 igračica.

Na pripremama je 14 igračica: Lorena Marija Sesar, Vedrana Miljević, Laura Kesar, Marija Piškor, Tonka Bošnjak (HAOK Mladost), Ana Prkačin, Maša Mlinar (OK Dinamo), Klara Kruhonja, Antea Perić (OK Olimpik), Aurora Brozić (OK Umag), Petra Gregorović (HAOK Rijeka), Carla Stošić, Tina Buršić (OK Pula) i Marija Dugi (ŽOK Ivanec).

– Bilo je nekih ideja da možda priključimo još poneko ime, ali na kraju smo se odlučili za isti onaj sastav koji je bio na pripremama u Zadru pred kvalifikacije za EP. Mislim da su sve one zaslužile i otići na to veliko natjecanje koje su same izborile. Jedino, na dan odlaska u Slovačku u Humenne gdje igramo u drugoj skupini zajedno s reprezentacijama Srbije, Slovačke, Rumunjske, Bugarske i Italije, nažalost otpasti će dvije djevojke jer ih u zapisniku možemo na EP imati samo 12! – rekao je.

Skupina Hrvatske je poprilično teška, a izbornik o tome kaže: „Startamo 10. srpnja protiv Srbije, a zapravo niti jedna utakmica neće biti lagana u skupini. Mislim da je za nas veliki uspjeh i sam plasman na EP među 12 najboljih kadetskih ekipa Europe. Svaka će pobjeda biti i te kako velika. Ono što priželjkujemo je drugi krug, dakle biti među četiri najbolje ekipe u skupini, a ono čemu se potajno nadamo je da eventualno plasmanom među prvih šest ekipa u konačnom plasmanu izborimo svjetsko prvenstvo dogodine. Inače, prve dvije ekipe iz svake od dviju skupina igraju u borbi za plasman od 1-4. mjesta, a drugo i trećeplasirane reprezentacije u skupini od 5 do 8. mjesta.“

Uz standardnih 14 igračica iz kvalifikacijskog ciklusa uz izbornika Stojakovića u stručnom stožeru su i pomoćnici Ico Radočaj i Darko Nojić, fizioterapeut Rene Mezak i statističar Vlado Jolić.

Sport

Kajak kanu klub Varteks organizirao 27. Memorijal Siniša Razlog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 27. Memorijal Siniša Razlog u kajak kanu spustu. Na stazi dužine 3,5 kilometra voženoj po kanalu HE Varaždin nastupilo je 55 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su Borna Valjak polaznik škole kajaka, Marin Bjeliš kod kadeta u kajaku, Hana Valjak u kajaku kod kadetkinja, Matija Novak u kajaku kod juniora, Emil Milihram u kajaku kod seniora, Mate Bijeliš u turističkom kajaku, Danijel i Ervin Mijatović u kanu dvosjedu i Davorin Šestanj i Patrik Rauš u turističkom kanu dvosjedu.

Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku Neo Vugrek kod kadeta, Leona Habek u kajaku kod kadetkinja, te Robert Rauš i Mario Peček u turističkom kanu dvosjedu.

Na treća mjesta plasirali su se Lucija Plantak u kajaku kod mlađih kadetkinja, Andrija Novak u kajaku kod mlađih kadeta, Domagoj Cerovečki u kajaku kod kadeta, Nikola Novosel u kajaku kod seniora, Veljko Milihram u kanu jednosjedu i Nikola Novak u turističkom kajaku.

Matija Novak bio je 4. kod kadeta u kajaku, kao i Dina Stanković kod mlađih kadetkinja i Darko Tomašek i Igor Krajcar u turističkom kanu dvosjedu.

Na 5. mjesto plasirali su se Viktor Žmegač u kajaku kod kadeta, Dino Šimek  u kajaku kod veterana i Damian Kukec u kajaku kod seniora.  

Goran Vugrek u bio je 7. u kajaku kod seniora, a Michel Ivić 9. u kajaku kod veterana. Kajak kanu klub organizira Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu koji će se održati u nedjelju 5. svibnja kod mostova na rijeci Dravi s početkom u 11:00.

Nastavite čitati

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje