Povežite se s nama

Život i društvo

Na FOI-u održane svečane promocije studenata iz područja informatike i ekonomije

Objavljeno:

- dana

Od četvrtka do subote, 1. do 3. srpnja, u prisustvu roditelja, obitelji i prijatelja, u dvorištu Studentskog doma Varaždin održano je svečano uručenje diploma prvostupnicima i magistrima koji su svoje završne i diplomske radove na Fakultetu organizacije i informatike obranili tijekom akademske godine 2019./2020. i 2020./2021.

Po prvi puta, svečani čin uručenja diploma i pohvala održao se na otvorenom, poštujući sve epidemiološke mjere, ali istovremeno bilo je dirljivo, lijepo i svečano za sve prisutne.
Svečana promocija obuhvatila je čak dvije generacije studenata, tako da su ukupno promovirana 524 studenta.

Promovirano je 191 prvostupnika informatike i 109 magistara informatike sveučilišnih informatičkih studija na Fakultetu organizacije i informatike, zatim 75 prvostupnika ekonomije i 78 magistara ekonomije sveučilišnog studija Ekonomika poduzetništva i 71 stručni prvostupnik poslovne informatike s preddiplomskog stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u obrazovanju (PITUP) koji se izvodi u Varaždinu i u centrima Sisak, Križevci i Zabok.

Tom je prigodom dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep istaknula kako je „važan pokazatelj osobne vrijednosti obrazovanje koje smo stekli i mjesto gdje ste ga stekli i zbog toga nemojte zaboraviti da svaki vaš uspjeh podiže ugled Fakulteta, kao što je i uspjeh Fakulteta vaš uspjeh. Nemojte nikada zaboraviti da je FOI vaš Fakultet, budite ponosan alumni fakulteta i vraćajte se na Fakultet s veseljem prenositi svoja znanja i iskustva budućim generacijama studenata. Postoji snažan zajednički interes za to da stalno obnavljate i unapređujete svoje znanje u suradnji s nama jer je ugled Sveučilišta i Fakulteta prvenstveno posljedica rezultata koje postižu studenti koji na njemu diplomiraju ili stječu znanstvena zvanja.“

U realizaciji promocije, uz dekanicu prof. dr. sc. Ninu Begičević Ređep sudjelovali su prodekani prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, prof. dr. sc. Sandra Lovrenčić, prof. dr. sc. Dragutin Kermek i izv. prof. dr. sc. Igor Balaban.

Život i društvo

Primalje Županijske bolnice Čakovec dale odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Županijska bolnica Čakovec/Facebook

Na Međunarodni dan primalja, 5. svibnja, se u Županijskoj bolnici Čakovec već tradicionalno održavaju Dani otvorenih vrata u Službi za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju.

Buduće roditelje provelo se kroz Odjele kako bi iz prve ruke mogli saznati odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja.

Pozdravnu riječ održao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent, mag. med. techn. te glavna primalja Karmen Cecarko, mag. obs. koja je zajedno sa svojim kolegicama provela sve prisutne kroz prostore Odjela, ali i održala kratku edukaciju te odgovarala na pitanja koja su zainteresirani postavljali. Također, svim prisutnima podijeljeni su informativni letci i prigodni pokloni.

Cilj Međunarodnog dana primalja podizanje svijesti o ulozi primalje u zajednici, ključnoj ulozi prilikom rađanja djeteta, skrbi za majku i novorođenče. Zadatak primalja je biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta, a da u toj zahtjevnoj zadaći uspijevaju, svjedoče tisuće majki koje nikada ne zaboravljaju ime i lice primalja koje su bile uz njih.Primalje poštuju život i učinkovito doprinose unapređenju kvalitete i humanizaciji zdravstvene zaštite. Cijeli svoj radni vijek primalje posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno i najsretnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

To se vidjelo iz priloženog jer je odaziv bio velik te se ŽB Čakovec ovim putem zahvaljuje svim prisutnima što su došli i zajedno s primaljama proslavili njihov dan.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očistite bicikle i podmažite lance jer u subotu se u Sračincu održava biciklijada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec
Foto: Ilustracija

Općina Sračinec, Osnovna škola Sračinec i Ženska inicijativa HNS-a Podružnice Sračinec organiziraju biciklijadu povodom Dana obitelji za sve mještane općine Sračinec i ostale zainteresirane.

Djeca obavezno moraju biti u pratnji roditelja.

Biciklijada će se održati u subotu, 11. svibnja, s početkom u 10 sati kod Doma kulture Sračinec.

Završetak je planiran kod kućica na rijeci Dravi uz besplatno osvježenje, hranu i prigodno druženje.

– Očistite bicikle i podmažite lance, jer u subotu vas čeka vožnja! Pridružite nam se! – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje