Povežite se s nama

Događanja

Na audiciji odabrano 60-ak izvođača, a pripreme su u punom jeku

Objavljeno:

- dana

JOSIP I KRIČAVE BOJE NJEGOVIH SNOVA

Pripreme za glazbeno scenski spektakl, biblijsko-povijesni mjuzikl „Josip i kričave boje njegovih snova“ koji će 16. listopada biti izveden u Areni Varaždin – u punom su jeku, ističu organizatori.

Na audiciji u Varaždinu odabrano je 60-ak izvođača u dobi od 5 do 50 godina koji će sudjelovati u mjuziklu. Odabrani su i izvođači kojima su dodijeljene glavne uloge, a ekipa je popunjena s pjevačima i glumcima koji su već sudjelovali u mjuziklu u Čakovcu, Koprivnici, Osijeku, Zagrebu, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Bjelovaru i Ljubljani.

Svi su oni počeli s probama u Areni Varaždin pod stručnim vodstvom poznatog redatelja Richarda Monteza. Ukupno će u ovom spektaklu sudjelovati oko 150 izvođača. Upravo zbog toga što su priliku za sudjelovanjem u mjuziklu – osim već afirmiranih pjevača, plesača i glumaca, dobili i mladi i neafirmirani pjevači i glumci, koji nisu nikad imali veze s kazalištem – ovaj je projekt jedinstven u Hrvatskoj.

Glavne uloge u mjuziklu imat će Dino Jelušić, Damir Kedžo i Nenad Peršak. Mladi Dino bio je pobjednik prve pjesme Eurovizije za djecu, Damira je javnost upoznala kao sudionika televizijskog showa Story Super Nova, nakon čega je postao članom prvog hrvatskog boy banda SašaTinKedžo, a Nenad Peršak poznati je međimurski glazbenik ujedno i predsjednik Humanitarne udruge „Fijolina“ koja pruža potporu djeci i mladeži bez roditelja ili adekvatne roditeljske skrbi.

„Josip i kričave boje njegovih snova“ jedan je od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, za koji je glazbu napisao jedan od najuglednijih skladatelja ovog žanra, Andrew Lloyd Webber a tekst Tim Rice, a na Broadwayu je mjuzikl dosad izveden više od tisuću puta.

Mjuzikl će u Varaždinu biti izveden u 3 termina – u 10, 14 te u 19.30 sati (prva dva termina rezervirana su školarce) Ulaznice se po cijeni od 60 kuna za tribinu te 70 kuna za parter(sjedenje) mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima; u Varaždinu  u Time out-u i trgovini „Branka“ te u Čakovcu (Radio 1 i Caffe bar Arcus) na dan predstave u Areni Varaždin.

Izvor:
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje