Povežite se s nama

Crna kronika

Zaredale krađe: ukradeni bicikl, gorivo, novac, kotao za rakiju…

bicikl
Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U zadnjih nekoliko dana na području Međimurja došlo je do nekoliko krađa i teških krađa.

Između 3. i 6. rujna u poljskom predjelu „Jalšovnica” u blizini Ferketinca, nepoznati počinitelj provalio je u spremnik goriva bagera, odakle je istočio i ukrao oko nekoliko stotina litara goriva.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

U noći s 5. na 6. rujna u Donjem Vidovcu nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu mješovitom robom, odakle je ukrao novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

U ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine u prijepodnevnim satima u Čakovcu, ulici Vladimira Nazora,  nepoznati počinitelj je ukrao nezaključani muški bicikl. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Između 3. i 6. rujna 2021. godine u Trnovcu, nepoznati počinitelj je iz otključanog spremišta ukrao trimer, kutnu brusilicu i kotao za pečenje rakije. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv svih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Preporuke građanima: kako zaštititi bicikl od krađe?

Bicikli kao prijevozno sredstvo česta su meta kradljivaca, a kradu se na ulicama, stubištima zgrada, u dvorištima, garažama, u svim slabo osiguranim i manje prometnim mjestima. Krađu treba odmah prijaviti policiji, navedite točnu lokaciju krađe, opis bicikla, kao i sve ostale važne pojedinosti, poput serijskih brojeva, naljepnice iz servisa…
 
Kako ne biste ostali bez bicikla, korisno je pridržavati se nekih jednostavnih sigurnosnih pravila:

  • kada kupujete novi bicikl, zabilježite tvornički broj njegova okvira, a ukoliko nema broja ukucajte neki prepoznatljiv broj ili znak,
  • slikajte bicikl i sačuvajte račun,
  • stavite zaštitni lanac na bicikl i ne zaboravite ga zaključati kad ga ostavljate bez nadzora, čak ni kad ga ostavljate u zajedničkim prostorijama zgrade ili sličnim mjestima,
  • koristite više vrsta zaštite jer je tako za krađu potrebno više vremena,
  • pravilno vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto,
  • koristite dovoljno dugu čeličnu sajlu ili spiralu s bravom kako bi osigurali oba kotača,
  • ako imate bravu na žbicama, zaključajte je,
  • ne koristite nekvalitetne i jeftine lokote i lance,
  • za zaštitu bicikala postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju,
  • dokumente i druge vrijednosti ne ostavljajte na u torbicama na biciklu,
  • ne kupujte bicikle od nepoznatih osoba, bez dokumentacije i sumnjive cijene.

Ovakvim samozaštitnim ponašanjem u značajnoj mjeri će se smanjiti mogućnost krađa, doprinijeti sigurnosti i smanjenju šteta.

Pozivamo građane da u slučaju krađe bicikla odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192 – kažu iz međimurske policije.

Crna kronika

Ukrali mnogo alkohola i cigarete pa krenuli u provod na Praznik rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27, 25, 24, 23, 21 i 19-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

Oni su, kako se sumnja, 1. svibnja, u Cestici, provalili u jednu trgovinu te otuđili veću količinu alkoholnog pića i cigarete. Protiv istih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čakovečki detektivi otkrili počinitelje razbojništva u Pribislavcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom i starijim maloljetnikom, utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo razbojništva.

Naime, u utorak, 14. svibnja ove godine, nešto prije 17 sati u Pribislavcu, Kaštelskoj ulici, tijekom kraćeg razgovora zatražili su novac od oštećenog 18-godišnjaka. Nakon što je iz odjeće izvadio novčanik osumnjičeni su fizički nasrnuli na 18-godišnjaka te mu pritom iz novčanika ukrali 500 eura. Oštećeni je u događaju lakše ozlijeđen, javila je međimurska policija.

Protiv 28-godišnjaka te prema starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje