Povežite se s nama

Život i društvo

S riječi na djela: Ludbreški vatrogasci osigurali drva za ogrjev bolesnom sugrađaninu

Objavljeno:

- dana

Ludbreški vatrogasci nedavno su pokrenuli akciju za pomoć svom sugrađaninu Tomi Mikulčiću.

Svoj humani plan pretvaraju s riječi na djela, a ovih dana organizirali su da mu se dopreme drva za ogrjev.

– Djelima, a ne samo riječima… Opskrbom ogrjevnog drva zakoračili smo u početak zadanog obećanja, ostvarujući prešutne, a sanjane želje Tome Mikulčića. Zahvaljujemo se obitelji i Stolariji – pilani Antun Pečenec na donaciji drva kao i Dragi Lileku na omogućenom prijevozu do potrebne lokacije. U narednim danima nastavljamo dalje! Jer zajedno možemo sve! – stoji u objavi DVD-a Ludbreg.

Podsjetimo, članovi ludbreške Vatrogasne zajednice i DVD-a Ludbreg pokazali dobro srce i odlučili pomoći svom sugrađaninu koji se bori s neimaštinom.

Ludbreški vatrogasci odlučili obnoviti kuću bolesnom sugrađaninu

– Odlučili smo promijeniti jedan život i pokrenuti humanitarnu akciju za našeg poznanika i dobrog duha Sigećaka, gospodina Tomu Mikulčića. Želja nam je vlastitim snagama i znanjem naših vatrogasaca urediti i osposobiti kuću, te je staviti u funkciju dostojno života svakog čovjeka. Cilj nam je omogućiti dostojanstvenu starost gospodinu Mikulčiću, koji zbog vlage i hladnoće ima teže narušeno zdravlje – rekao nam je nedavno Jurica Havaić, zapovjednik Vatrogasne zajednice i DVD-a Ludbreg.

Život i društvo

Obrana od poplava bila u fokusu vježbe operativnih snaga VZO-a Gornji Kneginec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. travnja, održana je vježba operativnih vatrogasaca u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec, na ribnjacima ŠRD Ostriž u Knegincu Gornjem.

Cilj vježbe bila je simulacija obrane od poplava postavljanjem barijera za vodu, izradom zečjeg nasipa te prepumpavanjem većih količina vode.

Ujedno je tom prigodom obavljena provjera ispravnosti opreme te je procijenjeno koju količinu vode se može prepumpati s pumpama i vozilima koju posjeduju društva iz Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec.

Vježba je podijeljena na više sektora rada i uz komunikaciju voditelja vježbe s vatrogasnim odjeljenjima radi koordinacije same vježbe.

U vježbi su sudjelovali članovi DVD-a Gornji Kneginec, Donji Kneginec, Varaždinbreg i Lužan Biškupečki koji su vršili prepumpavanje vode pomoću motornih i potopnih pumpi.

Vježbi su prisustvovala 34 operativna vatrogasca VZO-a Gornji Kneginec te načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, predsjednik Općinskog vijeća Marko Brezovec, načelnik stožera Civilne zaštite Općine Gornji Kneginec Robert Đuranec, predsjednik VZO Gornji Kneginec Mihael Magdić te zapovjednik VZO Gornji Kneginec Igor Kišiček.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Motori su blagoslovljeni u Petrijancu, pa je uslijedila prava fešta u organizaciji MK Sjeverozapad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

MK Sjeverozapad u subotu, 27. travnja organizira svoj 18. moto susret i blagoslov motora.

Motoristički susret održan je kod crkve u Petrijancu u popodnevnim satima, a potom je uslijedio druženje na prostoru Lovačkog društva Fazan u Optujskoj ulici.

Za sve je spremljen besplatan grah te rock svirka, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje