Povežite se s nama

Crna kronika

Za sve je kriv mobitel: Vikao na majku u Hrašćici i prislonio je na zid

Objavljeno:

- dana

Prema javnoj presudi Općinskog suda David (24) kriv je jer je 29. travnja ove godine oko 22 sata u stanu u Hraščici počinio nasilje u obitelji.

Naime, on je galamio te svoju majku vrijeđao pogrdnim riječima, govoreći joj “kaj me j**** svaki dan, stepel bum te”, odgurnuo je tanjur s hranom, a nakon toga odgurnuo i majku te je prislonio na zid.

Eskalacija

Kada je to vidio njezin suprug, a njegov očuh, i na njega je fizički nasrnuo, tako što ga je odgurnuo.

– Takvo ponašanje je kod majke i očuha uzrokovalo osjećaj uznemirenosti, straha i povredu dostojanstva. Okrivljeni je postupio protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji i počinio prekršaj iz Prekršajnog zakona – stoji u presudi.

Tijekom postupka David je izjavio da se ne smatra krivim za prekršaj koji mu se stavlja na teret.

Istaknuo je da je sa svojom djevojkom stigao navečer kući s posla. Pripremali su si jelo, a onda je došla njegova majka i tražila da joj izbriše nekakvu poruku na mobitelu.

– To sam i učinio i onda me počela provocirati tako što mi je govorila da joj moram dati novac, a ja sam joj rekao da ću 10. svibnja dobiti plaću i da ću joj onda dati novac. Ona nije prestajala provocirati i pričala mi je i dalje o novcu i o bratu. Rekao sam joj neka prestane i neka se smiri, te neka me ostavi da se najedem pa ćemo se onda svađati. Ona nije prestajala i onda sam odgurnuo tanjur iz kojega sam jeo. Tanjur nije pao. Rekao joj neke ružne riječi, što naravno nisam mislio učiniti, nego sam to rekao u afektu – ispričao je David na sudu.

Njegova majka istaknula je da je sina zamolila da joj nešto učini na mobitelu u vezi lozinke.

Kratak fitilj

– On mi je na to rekao, i to povišenim glasom, da svaki put kada dođe kući da se na njega derem bez veze i rekao mi pogrdne riječi. Odgurnuo je tanjur sa stola jer je jeo, čini mi se da je tanjur bacio na pod, no nisam sigurna. “Zakucao” me u zid, i to tako što me uhvatio za ruke i stisnuo u zid. Došao je moj suprug i rekao mu: “David, prestani, sad je već dosta”, ali se David okrenuo i pogurnuo i mog supruga. Onda sam rekla suprugu da zove policiju – ispričala je Davidova majka.

Dodala je da ni ona ni suprug ne rade. Rekla je da je njezin suprug Davidu i njegovu bratu kupio mobitele na pretplatu i ona mu je rekla da mora vratiti te novce jer nemaju od čega živjeti. Međutim, Davida je to zasmetalo.

Također, Davidova majka nije u dobrim odnosima ni sa svojim suprugom, što je poznato i policiji jer je zbog toga bilo već intervencije kod njih.

– Takvo ponašanje sud je ocijenio nasilničkim i na taj način je utvrđeno da je okrivljenik time počinio prekršaj koji mu se stavlja na teret psihičkim i fizičkim nasiljem prema članovima obitelji. Iskaze svjedoka sud je ocijenio istinitim i uvjerljivim, jer i sam okrivljenik u svojoj izjavi potvrđuje da je došlo do opisane svađe između njega i majke – stoji u presudi.

Općinski sud Davida je na kraju kaznio s 900 kuna.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje