Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Svjetski dan učitelja: zahvalnice primilo 76 umirovljenih zaposlenika škola i vrtića

Objavljeno:

- dana

Nakon više od tri, odnosno četiri desetljeća rada u osnovnim i srednjim školama te vrtićima, u prošloj školskoj godini je u zasluženu mirovinu otišlo 76 učitelja, nastavnika, odgojitelja te tajnika, računovođa, kuharica, spremačica, domara i drugog nenastavnog osoblja.

Za nesebičan rad, predanost i doprinos odgoju i obrazovanju danas im je na svečanosti u HNK u Varaždinu župan Anđelko Stričak uručio zahvalnice i simbolične poklone.

Svečanost je tradicionalni organizirala Varaždinska županija povodom Svjetskog dana učitelja, koji se svake godine obilježava 5. listopada, a s ciljem da se istakne važnost svih učitelja i nastavnika te naglasi njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini.

– Većina vas ima više od 40 godina radnog staža, tijekom kojih ste gradili društvo znanja, obrazovali i odgajali brojne generacije, a uz to ste susretali s brojnim izazovima. Upravo ste vi jedna od generacija djelatnika škola koji su prošli kroz velike promjene, od kojih je prva bila digitalizacija i uvođenje modernih tehnologija u nastavu, a nakon toga i virtualna nastava tijekom koronakrize. Već to pokazuje koliko je posao učitelja težak i zahtijeva stalno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje. Svoj doprinos dalo je i nenastavno osoblje, od tajnica i tajnika škola, preko kuhara, kuharica, domara i portira do voditelja računovodstva. Zahvaljujem vam na dugogodišnjem predanom radu i čestitam na zasluženoj mirovini, te od srca želim da vam umirovljenički dani budu ispunjeni veseljem i zdravljem te da se sada posvetite sebi i svemu onome što vas ispunjava srećom – istaknuo je župan Stričak.

U obrazovnom sustavu Varaždinske županije, u osnovnim i srednjim školama, danas radi gotovo 2.900 djelatnika, od kojih je oko 2.200 učitelja i nastavnika te oko 700 djelatnika – nenastavnog osoblja.

– Kontinuirano ulažemo upravo u obrazovanje, u infrastrukturu, ali i programe, koji se ne bi mogli provoditi da nema predanih i marljivih učitelja i nastavnika – napomenuo je Stričak.

Zahvalu je u ime svih umirovljenika uputila Marina Pajtlar, sada bivša učiteljica njemačkog jezika na II. osnovnoj školi u Varaždinu, koja je u mirovinu otišla nakon 42 godine radnog staža.

– Učiteljsko zanimanje stvara sva ostala zanimanja. Učitelji obrazuju i odgajaju budućnost svijeta. Oni su ti koji vole, paze, maze, tješe, oni su osobe od povjerenja. Usmjeravaju, formiraju, prenose znanje, tolerantni su i puno praštaju, ali imaju i svoj stav. Ponekad su i strogi, ali uvijek nastoje biti pravedni i dosljedni. Mi smo bili ti koji smo unosili cijeloga sebe u svoj rad kako bi djeci u svojoj učionici približili svijet koji ih zove i pripremili ih za život. I danas je meni najveće zadovoljstvo i nagrada kad sretnem bivše učenike koji me prepoznaju, zaustave se i popričaju sa mnom. Onda znam da sam ostavila neki trag u njihovim životima. Mi danas ovdje okupljeni krenuli smo u još jednu etapu našeg života. Ponosni i sretni jer posao učitelja je jedinstven. Radeći s mladima i mi smo ostali mladi, slušajući ih i mi smo puno naučili od njih. Da bi škola i nastava mogle funkcionirati, trebamo se zahvaliti i domarima, spremačicama, kuharicama, tajnicama, računovođama, pedagozima, psiholozima, logopedima, knjižničarima i, naravno, ravnateljima. Svima nama želim dug i zdrav život u mirovini – rekla je Marina Pajtlar i ujedno zahvalila Županiji na svečanosti organiziranoj njima u čast.  

Na svečanosti su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek i njegovi suradnici, brojni ravnatelji osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnici sindikata.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje