Povežite se s nama

Crna kronika

Policajci u presretaču ulovili pijanu vozačicu (26) i vozača bez ispita koji im je predao ecstasy

policija

Objavljeno:

- dana

Varaždinski policajci u presretaču proteklog su vikenda imali posla.

U petak, 1. listopada u 23.45 sati na istočnoj obilaznici grada Varaždina, policijski službenici Mobilnog tima prometne policije PU varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljala 26-godišnjakinja.

Obavljenim nadzorom, utvrđeno je da ista upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.69 g/kg. Navedena je isključena iz prometa te joj je izdan prekršajni nalog kojim joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Po pravomoćnosti prekršajnog naloga odredit će joj se i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 2. listopada u 20.30 sati u Gornjem Knegincu, policijski službenici Mobilnog tima prometne policije PU varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 29-godišnjak.

Nadzorom vozača kod istog je izmjerena koncentracija alkohola od 0.74 g/kg te je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije.
Daljnjim nadzorom isti je podvrgnut preliminarnom testu na prisutnost droge koji je bio pozitivan na THC, zbog čega mu je određen stručni pregled – uzimanje uzoraka krvi i urina radi analize, a što je isti odbio. Također je policijskim službenicima dragovoljno izručio 13 tableta ecstasy. Za počinjene prometne prekršaje izdan mu je prekršajni nalog kojim mu je izrečena ukupna kazna u iznosu od 23.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Zbog posjedovanja navedenih tableta, protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu, kojim mu prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna.

Crna kronika

V. Toplice: usred dana imao je blizu 3 promila pa je teretnim vozilom pokosio metalne stupove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 5. svibnja, oko 12.30 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Varaždinskim Toplicama došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 34 godine upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.83 promila, javila je PU varaždinska.

On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake i prednjim dijelom vozila naletio je na metalne stupove koji su se nalazili na podignutom asfaltiranom nogostupu.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku Postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Cargovcu ukrao auto, provalio u skladište i trgovinu, ali za nekoliko sati ga je našla policija te uhitila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kaznene djela teške krađe, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, 2. svibnja, u Cargovcu, u večernjim satima, otuđio osobni automobil u vlasništvu 44-godišnjaka, da bi potom na području Gredi, provalio u skladište jednog poduzeća i otuđio razni alat te u jednu trgovine iz koje je otuđio razne predmete.

On je 3. svibnja, oko 3.20 sati, u Turčinu, u kontroli prometa zaustavljen po policijskim službenicima kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da se u istome nalaze otuđeni predmeti. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje