Povežite se s nama

U fokusu

Stoje u predvorju i drže natpis: Ja sam u štrajku

Objavljeno:

- dana

CONINGOVCI

Radnici Coninga već drugi dan, umjesto na svojim radnim mjestima, stoje u predvorju poduzeća s natpisom na reveru “Ja sam u štrajku”. Štrajkaju zbog neisplate plaća, dnevnica, terenskih dodataka, doprinosa…

Direktor poduzeća Stjepan Ptiček prolazi kraj njih da bi došao do svojeg ureda, no još im se službeno nije obratio. Nitko im ne govori hoće li i kada uopće primiti svoj novac ili barem dio zaostalog iznosa. Samo za plaće dug je veći od 6,5 milijuna kuna. Za sada nema naznaka da bi ova pat-pozicija mogla biti okončana. Izjavom Dragutina Lovrenčića da je on formalni vlasnik Connecta, tvrtke u koju su prešli Coningovi projektanti, jedna je dilema manje. No umjesto da se rješavaju i ostale, u Coningu se sumnjivim transakcijama tek zapetljavaju stvari. Primjerice, mlađahna studentica prava Ana Paska, nećakinja gospođe Marije Čačić, postala je vlasnicom dioničkih udjela u Coning Alfi, koji su do sada pripadali bivšem ministru gospodarstva i prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću.
Štrajk su započeli u Coningu, proširio se na sva ostala poduzeća u grupaciji, osim Coning turizma i dijela Congame. Turizam se nije priključio svojim kolegama jer im je, kako saznajemo, čak obećano da će im biti isplaćene sve plaće, uključujući i siječanj. Priopćenjem se oglasilo i osoblje hotela Trakošćan, odgovarajući tako na informacije iz Coninga da im je navodno Uprava zapriječila učlanjenje u sindikat Coninga. – Naprotiv, u hotelu Trakošćan je u tijeku anketa o učlanjenju djelatnika hotela u STUH, Sindikat turizma i usluga Hrvatske. Zbog prirode djelatnosti kojom se bavi hotel Trakošćan, djelatnici su došli do zaključka da bi STUH bio primjereniji sindikat od Sindikata graditeljstva Hrvatske, piše u priopćenju.
Situacija će se dodatno zapetljati kada se ovih dana firme objedine u jednu, za što je zahtjev već predan, ali je valjalo čekati zakonski rok od mjesec dana za njegovo provođenje.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje