Povežite se s nama

Život i društvo

U Martijancu investicijski zamah – projekti u vrijednosti višoj od 2,7 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Posljednjih nekoliko mjeseci u Martijancu se radi vrlo intenzivno. Radovi na uređenju novoga, velikoga, sigurnoga dječjeg igrališta kod Dječjeg vrtića „Vlakić“ u završnoj su fazi, a za ovaj projekt osigurano je 844.000 kuna, od čega iz vanjskih izvora 500.000, a ostatak iz proračuna Općine.

Također, radovi na asfaltiranju vinogradskih odvojaka su u tijeku, a radi se o putovima koji su dosad bili uređivani uglavnom od vlasnika nekretnina. U prvoj fazi obuhvaćena su četiri odvojka, dužine oko 600 metara, a za ovaj projekt izdvojeno je oko 400.000 kuna.

Radi se i u naseljima u Općini. Postupak javne nabave završen je za rekonstrukciju kuhinje i sanitarnog čvora u Društvenom domu Križovljan, a završetak radova očekuje se do kraja ove godine. Vrijednost radova iznosi 493.000 kuna. Na području Gornjeg Martijanca radi se na proširenju vodovodne mreže, radi se o nešto više od kilometra mreže, a vrijednost radova iznosi oko 285.000 kuna. Na natječaj Ministarstva prijavljen je projekt uređenja autobusnog stajališta u Vrbanovcu, kojim se želi povećati sigurnost djece u prometu. Vrijednost radova iznosi oko 200.000 kuna, a u Općini očekuju da će iz natječaja biti pokriveno do 70 % troškova.

Cesta

Radi se i na asfaltiranju spojne ceste između Cvjetne i Ulice sv. Martina u Martijancu. Radi se o cesti koja će uvelike povećati sigurnost prometa u zoni prijelaza preko željezničke pruge. Sljedeće faze obuhvatit će uređenje ostatka trase u toj zoni. Vrijednost radova iznosi 552.000 kuna, od čega je 171.000 kuna od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

– Martijanec je trenutno u fazi brojnih projekata, neki su već u fazi izvršenja, a neki u pripremnoj fazi. Također, imamo i projekte koji su tek u fazi planiranja, ali vjerujem da ćemo ih brzo pripremiti i realizirati. Martijanec svakako očekuje bitno poboljšanje kvalitete života za sve mještane, pogotovo kad su pitanju sigurnost i kvaliteta života naših najmlađih – zaključuje načelnik Branimir Nađ.

Život i društvo

Na 1. svibnja varaždinski će policajci posebno motriti mopediste i motocikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će u srijedu, 1. svibnja, u vremenu od 12 do 20 sati, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“ s ciljem utvrđivanja prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih, javila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ožujak je na varaždinskom području bio iznadprosječno kišan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U većini Hrvatske je tijekom ožujka zabilježeno više oborine u odnosu na prosjek, a u Zadru je ožujak 2024. bio najkišovitiji u povijesti mjerenja na toj postaji. Samo je u istočnim predjelima količina oborine bila manja od prosjeka za ožujak, ukazuju najnoviji podaci DHMZ-a.

Prema raspodjeli percentila u ožujku 2024. godine ožujak je bio ekstremno kišan u Zadru, vrlo kišan u dijelu srednje Dalmacije (Split, Šibenik), središnje Istre (Pazin) i sjeverne Hrvatske (Varaždin i Zagreb).

Kišne prilike prevladale su u gorju (Parg, Zavižan, Gospić) te zapadnim predjelima kontinentalne Hrvatske, a u Slavoniji je bilo sušno.

Normalne količine oborine zabilježene su u središnjem dijelu kontinentalne unutrašnjosti, dijelu sjevernog primorja (Senj, Rijeka) te krajnjem jugu (Dubrovnik).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje