Povežite se s nama

Život i društvo

Obilježen blagdan Svih svetih u Vinici i Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Povodom blagdana Svih svetih predstavnici Općine Vinica u sastavu zamjenika UDVDR-a Kluba Vinica, te načelnika Općine Vinica Branimir Štimec u petak, 29. listopada, položili su vijence, zapalili svijeće i prisjetili se svih preminulih mještana Općine Vinica kod centralnog križa na mjesnom groblju u Marčanu.

Prije polaganja vijenca kod centralnog križa, predstavništvo je položilo vijence i zapalilo svijeće na grobu hrvatskog branitelja Mladena Kasuna, kod spomen – obilježja hrvatskog vojnika Darija Gašparića, kod spomen obilježja Mladenu Kasunu te kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, prisjećajući se pritom njihovih doprinosa u stvaranju države te svih poginulih branitelja koji su položili živote za domovinu.

Petrijanec

Prvoga dana mjeseca studenog svake godine obilježavaju se Svi Sveti – vjerski blagdan kojim se slave svi sveci, odnosno svi oni koji su svojim životom postignuli ideal kršćanskog života.

Dan nakon Svih svetih, 2. studenog,  obilježava se Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih, kada se svi prisjećamo svojih dragih bližnjih koji više nisu među nama, ali smo s njima u našim mislima. Na njihova posljednja počivališta nosimo cvijeće kako bi im izrazili poštovanje i ljubav te palimo svijeće kako bi im osigurali svjetlost i toplinu duše.

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, predstavnici općine Petrijanec su položili vijence i zapalili svijeće na centralnim križevima kod mjesnih groblja u Petrijancu i Novoj Vesi Petrijanečkoj, u spomen svim preminulim stanovnicima naše općine, kao i u spomen na poginule branitelje sudionike Domovinskog rata. Kao i svake godine vijenac su zajedno sa predstavnicima općine Petrijanec položili i predstavnici Udruge umirovljenika Općine Petrijanec kao i predstavnici braniteljske udruge kluba Petrijanec.

Kako će se u duhu obilježavanja ovog blagdana povećati koncentracija ljudi na posljednjim počivalištima, mole sve stanovnike, da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera vezanih za aktualnu pandemiju bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19). Nošenjem maski, izbjegavanjem grupnih ulazaka na groblje i redovnom dezinfekcijom ruku budite odgovorni i čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svih oko vas.

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Siggy je svjetska prvakinja, a ona i njezin vlasnik Danijel Novak dolaze iz Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici svjetskog prvaka – ženku engleskog buldoga Jack&Jim I’m Siggy i njezinog vlasnika Danijela Novaka iz Preloga.

Ovim se naslovom ponosni vlasnik i dugogodišnji uzgajivač pasa Danijel Novak okitio na najvećem svjetskom kinološkom događanju održanom proteklog tjedna u Hrvatskoj. Jack&Jim I’m Siggy, koja je stara pet mjeseci, je proglašena najboljim ženskim štenetom u pasmini buldoga. Veliko je to priznanje i za uzgajivača Danijela Novaka i njegovu uzgajivačnicu Jack&Jim, koje pokazuje veliku kvalitetu uzgoja i rada, u koji je uloženo mnogo ljubavi i truda.

U Zagrebu je, na prostoru Zagrebačkog velesajma, krajem mjeseca travnja održano ovogodišnje najveće svjetsko kinološko događanje – World Dog Show 2024. Zagreb je tako od 24. do 28. travnja postao svjetsko središte ljubitelja i vlasnika omiljenih četveronožnih ljubimaca iz cijeloga svijeta, a izložba je ugostila više od 23.000 pasa i izlagača.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 300 različitih pasmina, koje su pokazali izlagači iz više od 70 zemalja svijeta, od kojih su najbrojnije bile zlatni retriever, welsh corgi pembroke, njemački patuljasti špic pomeranac, labrador retriever, rodezijski ridžbek, vipet, sibirski haski, engleski bulldog, engleski koker španijel, graničarski koli, bigl i škotski ovčar duge dlake.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje