Povežite se s nama

Crna kronika

Zaredale krađe: u Varaždinu i Zbelavi ukradeni bicikli, nakit, visokotlački perač i dva tableta

provala lopov krađa

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 78-godišnjaka, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. listopada u Preloškoj ulici u Varaždinu provalio u kuću iz koje je otuđio nakit.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Zbelava

Od 30. listopada do 2. studenoga u Varaždinskoj ulici u Zbelavi nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 48-godišnjaka iz koje je otuđio bicikl, visokotlačni perač i dva tableta. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Varaždin

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 51-godišnjaka, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 2. studenog u Varaždinu ispred sportske dvorane u ulici Petra Krešimira otuđio bicikl.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Crna kronika

Teške ozljede: muškarac pao s traktora u Selnici, a drugi ozlijeđen pri padu s ljestava u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija /Pixabay

U razmaku od samo nekoliko sati dogodila su se dva nesretna događaja u kojima su dvojica muškaraca teško ozlijeđena, javila je PU međimurska.

Prvi nesretni slučaj dogodio je u utorak, 30. travnja, oko 10:30 sati u Nedelišću, kada je 64-godišnjak stajao na ljestva i skidao bršljan s fasade obiteljske kuće u Ulici Vladimira Nazora. U jednom trenutku izgubio je ravnotežu te s visine oko dva metra, pao na tlo.

Drugi nesretni slučaj dogodio se istog dana oko 15:40 sati u Selnici, kada je 74-godišnjak upravljao neregistriranim traktorom, marke „Tomo Vinković“ te pritom malčirao travu u dvorištu vikendice u Ulici Bukovčak. U trenutku kada se spuštao nizbrdicom (nagib 40°), pao je traktora te mu je prednji lijevi kotač zahvatio lijevu ruku.

Obojica ozlijeđenih muškaraca vozilima hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u opisanim događajima teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju.

O nesretnim slučajevima izvijestit će se nadležno držano odvjetništvo.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarca došli privesti na sud, a on upalio bengalku te zapaljivim sprejom usmjerio plamen prema policajcima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

lisice zatvor uhićenje

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. travnja 2024., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 51 godinu zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi i prijetnje iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 51-godišnjak 17. travnja 2024., u kući na području Varaždinske županije, prijetio smrću policijskim službenicima koji su postupali zbog kršenja ranije mu izrečenih mjera opreza i privođenja na nadležni sud, kao i da je upalio bengalsku baklju te zapaljivim sprejom usmjerio plamen prema policijskim službenicima, ali su ga policijski službenici uspjeli potom savladati – objavio je DORH.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila okrivljeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje