Povežite se s nama

Zabava & Stil

Advent u Varaždinu uz klizalište koje će se ispreplitati s toboganom te koncerte Vanne i Belana

Objavljeno:

- dana

Adventa u Varaždinu 2021. počinje 27. studenog i traje do 6. siječnja sljedeće godine. Klizalište, na 800 metara četvornih, na Kapucinskom trgu otvara se 26. studenog i ostaje otvoreno do 16. siječnja 2022.

Ipak, Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, danas je rekla da će opseg i sadržaji Adventa ovisiti o epidemiološkim mjerama.

– Želimo vratiti božićni duh i atmosferu u naš grad, želimo ljudima vratiti optimizam. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, ali vjerujem da će epidemiološke mjere omogućiti održavanje Adventa u Varaždinu kakvog smo zamislili. Svi programi održavat će se uz održavanje propisanih epidemioloških mjera. Advent je u vrlo kratkom razdoblju postao druga najposjećenija turistička manifestacija u Varaždinu, nakon Špancirfesta – objasnila je Toth.

Direktorica Turističke zajednice najavila je Ledenu čaroliju, klizalište i ledeni tobogan na Kapucinskom trgu. Novitet je da će kuća Djeda Mraza biti u Varaždinskoj kući, u Gajevoj ulici 10, gdje će se djeca družiti s Čolom. Izlagački program se iz Gajeve ulice seli na Franjevački trg, uz 13 izlagača. Ostatak izlagača bit će na Trgu slobode.

Centralna događanja bit će na Korzu, koji će biti božićno uređen. Tamo će biti ugostiteljska ponuda u osam kućica. Korzo će “udomiti” i pozornicu na kojoj će se održavati koncerti. Advent u Varaždinu koncertom 27. studenog otvara Vanna, a Toth je najavila i koncerte Dino Dvornik Tribute Banda te Nene Belana. Tijekom subota prijepodne također će se održavati glazbeni program na Korzu, uz varaždinske zborove i sastave.

Na Stančićevom trgu također će se odvijati zabavno-glazbeni program, a Martina Pakšec najavila je grijane terase, koncerte lokalnih glazbenika nedjeljom i kućicu će imati Varaždinka Marija Gregurić, sudionica ovogodišnjeg Masterchefa, te joj u goste stižu kolege i suci iz šoua.

Adventski vijenac će biti postavljen ispred varaždinske katedrale. Na pročelju zgrade Varaždinske županije ponovno će biti postavljen adventski kalendar, kojeg će krasiti radovi varaždinskih osnovnoškolaca.

Popratni program će organizirati i druge varaždinske i društvene institucije. Toth je izdvojila božićni koncert Ansambla Lado 21. prosinca u varaždinskoj katedrali. Na klizalištu će 24. prosinca šest akademskih umjetnika izrađivati skulpture, točnije instrumente, od leda.

– Površina ovogodišnjeg klizališta je 800 metara četvornih. Staza će biti duga 300 metara te će se ispreplitati s ledenim toboganom. Ovo je instalacija koja još nije viđena u Hrvatskoj te ćemo biti jedinstveni po tome. Znate da Zagreb ove godine nema klizalište na Tomislavcu pa se nadamo da će Ledena čarolija u Varaždinu biti dobro posjećena. Imali smo dosta klizača iz Slovenije, susjednih zemalja, pa čak i Mađarske. Cijene ulaznica ostaju iste – objasnio je Predrag Ciglar, iz Gradske tržnice Varaždin, koja organizira klizalište.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj pozvao je sve na Advent u Varaždin, na uživanje u svemu što lijepi grad nudi.

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Najveći obožavatelji ugrabili ulaznice za prvi koncert Aleksandre Prijović u Varaždinu, evo kako je bilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović tri je dana svojim koncertima napunila Arenu Varaždin.

Danas je, 26. travnja, prvi koncert, a najveći fanovi morali su biti jako brzi jer su za prvi najavljeni koncert ulaznice “planule”. Naknadno su u prodaju puštene ulaznice za subotu i nedjelju.

Iako je Prijović pet dana punila Arenu Zagreb i obožavatelji sa sjevera Hrvatske pokazali su da zaista uživaju u njezinoj glazbi. Zvijezda je plijenila stasom i glasom, a u galeriji donosimo početak današnjeg koncerta te tko je uspio kupiti ulaznice za prvi dan te uživati u glazbi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje