Povežite se s nama

Međimurje

I Varaždinka na tronu: Etno duo Goga & Željko pobjednik 19. MEF-a s pjesmom “Najlepše senje”!

Objavljeno:

- dana

Nezaboravna glazbena večer prepuna odličnih novih skladbi i novih glazbenih imena

– U teškim vremenima pandemije, već drugu godinu zaredom, uz ogromne napore čelni ljudi Međimurskog festivala zabavne glazbe “Ljubo Kuntarić” učinili su sve da ponovo zapjevamo i iznjedrimo nove pjesme, dodajući tako novu vrijednost hrvatskoj pop i zabavnoj glazbenoj kulturi – rekla je na početku 19. izdanja MEF-a voditeljica Mateja Gošćiej, kojoj se pridružio voditelj Nikola Kristić.

Zvone Bohem
Tena Vodopija

Mnogobrojni međimurski pjevači oduševili su publiku u dvorani Srednje škole Čakovec i najavili zlatne godine kreativnosti popularne glazbe, koja je 70-ih godina s pravom bila cijenjena u široj regiji.

Prepoznala je to publika u dvorani, kao i Hrvatska radiotelevizija, koja će emitirati snimku Međimurskog festivala. Oduševljeni su i gosti festivala u još jednoj odličnoj organizaciji, čime je na najbolji mogući način najavljen sljedeći, jubilarni 20. Festival. Uoči festivalske večeri izašao je i kompilacijski CD u izdanju Croatia Recordsa, koji je naprosto razgrabljen u dva dana.

Posebno iznenađenje večeri prije same odluke žirija bio je nastup 17- godišnje Dorotee Prosnik, koja je bez daha ostavila sve prisutne, izvevši spektakularno pjesmu o Vukovaru. MEF je otvorila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, naglasivši da uz međimursku popevku Međimurje ima jedini regionalni festival popularne glazbe na sjeveru naše zemlje, što ostavlja u nasljeđe generacijama, a ovaj kraj svrstava u važno mjesto glazbene kulture Hrvatske.

Kristina Gita Kavran
Iva Matijević

NAGRAĐENI:

Najbolja debitantica – KRISTINA GITA KAVRAN za skladbu „Ne budi me iz snova“
Najbolji tekst – ŽELJKO KRZNARIĆ za skladbu „Pada kiša na Međimurje“
Najbolji etno izričaj – BRANIMIR ČULINOVIĆ za skladbu „Međimurje naše“
Najbolja interpretacija – IVA MATIJEVIĆ „To što žele tvoje ruke“
Najbolji aranžman – TONI ETEROVIĆ za skladbu „Pada kiša na Međimurje“
Najbolja glazba – TONI ETEROVIĆ za skladbu „Umirem od ljubavi“
GRAND PRIX – Etno duo GOGA & ŽELJKO za skladbu „Najlepše senje“

Predsjednica žirija bila je poznata međimurska mezzosopranistica i glazbena pedagoginja Blanka Tkalčić, dok su članovi bili učitelj klavira i baletne korepeticije Darko Belović, kao i tekstopisac i skladatelj Leonardo Baksa Čeči.

Nagrađenima i svim izvođačima te organizatorima velike čestitke, a osobito osvajačima Grand Prixa Gordani Lach i Željku Grahovcu!

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje