Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac (61) prevario bračni par da će im izgraditi apartman i oštetio ih za velik iznos

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom s područja Općine Nedelišće zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Naime, 61-godišnjak je kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, tijekom 2008. godine s bračnim parom s područja Međimurske županije sklopio ugovor o izgradnji apartmana u mjestu Soline.

Prema njegovom naputku, za izgradnju apartmana i radi stjecanja prava vlasništva nad nekretninom, oštećeni su na račun njegovog poduzeća uplatili više stotina tisuća kuna. Potom je 61-godišnjak dugi niz godina oštećene držao u zabludi i uvjeravao ih da će ubrzo započeti s gradnjom apartmana, iako je znao da je poduzeće nelikvidno i da ne može izvršiti obveze iz ugovora.

Kako do današnjeg dana apartman nije izgrađen, niti je uloženi novac vraćen vlasnicima, događaj je prijavljen policiji. Protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje