Povežite se s nama

Crna kronika

U svađi upucao jednog muškarca, drugog izudarao kolcem. Taj mu vratio sjekirom

Objavljeno:

- dana

POKUŠAJ UBOJSTVA U PREKNU

67-godišnji muškarac iz Prekna u fizičkom je sukobu pištoljem upucao 78-godišnjaka, dok je drugog muškarca izudarao kolcem. Do ovog strašnog sukoba došlo je 6. lipnja, a koji je bio povod, nije poznato.

U sukobu koji je iz verbalnog kulminirao u fizički, 78-godišnjaku je nanio, na sreću, tek prostrijelnu ranu na ruci. Nakon toga izudarao je po glavi kolcem drugog muškarca, no to nije bio kraj. Dotični ga je muškarac u samoobrani lupio sjekirom po glavi. Bijesan zbog toga, 67-godišnjak je nakon toga zapalio njegov traktor.

Nad 67-godišnjakom je zbog toga pokrenuto kriminalističko istraživanje, a tijekom današnjeg dana ono je i okončano. – Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim muškarcem. Osim kaznene prijave za pokušaj ubojstva, protiv njega se podnosi i kaznena prijava radi kaznenih djela pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, prijetnje te uništenja i oštećenja tuđe stvari. On će tijekom dana biti prepraćen na  Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, stoji u policijskom izvješću.

Izvor:
Foto: barkun.hr

Crna kronika

Kod Turčina teretno vozilo ozlijedilo 18-godišnju pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 29. travnja, oko 6.10 sati na lokalnoj cesti kod Turčina, ozlijeđena je jedna osoba.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je teretnim vozilom lokalnom cestom iz smjera Tomaševca Biškupečkog. Dolaskom do ulaska u Turčin, započeo je radnju obilaženja 18-godišnje pješakinje, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je desnim bočnim dijelom vozila udario u lijevu ruku pješakinje, koja se cesti izvan naselja nepropisno kretala desnom stranom ceste, javila je varaždinska policija.

Ona je pritom ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozač (84) išao autom u rikverc pa udario 17-godišnjaka na biciklu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 29. travnja, oko 14.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 84 godine upravljao je osobnim vozilom uključujući se vožnjom unatrag s obilježenog parkirališta u promet Zagrebačke ulice, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala istom.

Zbog toga je stražnjim desnim dijelom vozila udario u stražnji kotač bicikla kojim je biciklističkom trakom u smjeru ulice Franca Prešerna, upravljao 17-godišnji maloljetnik, javila je PU varaždinska. On je pritom ozlijeđen te je naknadno zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

Vozač osobnog vozila napustio je mjesto događaja, a da s vozačem bicikla nije razmijenio osobne podatke i podatke o vozilima. Isti je naknadno pronađen na adresi stanovanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje