Povežite se s nama

Sport

Jeftić o Kaubojima: Rukomet je dao mnogo više Hrvatskoj nego Hrvatska rukometu

FOTO: Hrvatski rukometni savez

Objavljeno:

- dana

Hrvatska rukometna reprezentacija junački je pala protiv Danske u drugoj utakmici drugoga kruga Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Hansen i društvo slavili su 27:25. Bio je to drugi poraz Kauboja u drugom krugu, u koji nisu prenijeli nijedan bod. Naime, prije Danaca momčad Hrvoja Horvata svladali su Crnogorci s uvjerljivih 32:36.

Slijedi susret s Islandom u ponedjeljak, 24. siječnja, u 15.30 sati, a u srijedu, 26. siječnja, Kauboje, bez šansi za prolaz u polufinale, čeka susret protiv Nizozemske.

– Korona je uzela danak kod svih reprezentacija. Je li Horvat trebao zvati neke druge igrače, u to neću ulaziti, no moj stav je da trebaju igrati najbolji. Mladi će svoju priliku iskoristiti kada je dobiju. Veseli što su se neki igrači kao Lučin, Martinović i Načinović profilirali kao velike nade hrvatskog rukometa – naglasio je Zoran Jeftić, inače bivši rukometni reprezentativac koji ima srebro sa Svjetskog prvenstva u Tunisu 2005. godine.

No hrvatska rukometna reprezentacija više nije u samom vrhu europskog i svjetskog rukometa i s tim se treba pomiriti.

– Moramo shvatiti da više nismo među najbolje četiri reprezentacije u Europi. Treba više ulagati u sport i rukomet u Hrvatskoj jer najmanje ulažemo u sport od svih država u regiji. Ono što je još važnije je da treba ulagati u školski sport jer otud sve kreće. Nadam se da rukomet neće doživjeti sudbinu košarke u Hrvatskoj, jer ipak je rukomet dao Hrvatskoj mnogo više nego Hrvatska rukometu – zaključio je Jeftić.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje