Povežite se s nama

Život i društvo

Grad Varaždin ponovno sufinancira kupnju ili servis bicikla, evo kako do poticaja

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin je na službenim internetskim stranicama u utorak, 15. veljače, objavio Javni poziv građanima za ostvarivanje prava na poticaje za servis ili kupnju bicikla. 

U gradskom proračunu već je za tu namjenu rezervirano 250.000 kuna.

S ciljem poticanja građana na korištenje bicikla u javnom prometu na siguran način, Grad Varaždin će i ove godine sufinancirati troškove servisiranja bicikla koji već posjeduju građani s 50% troškova servisa, odnosno do maksimalno 200 kuna po korisniku poticaja.

Za provođenje ove mjere Grad Varaždin je u proračunu za 2022. godinu osigurao ukupno 100.000 kuna. Mjeru sufinanciranja servisa starog bicikla Grad Varaždin će provesti od 15. veljače do 15. travnja 2022. godine, odnosno do iskorištenja planiranih sredstava.

Grad Varaždin, koji je početkom godine postao članom mreže gradiva i regija Europske biciklističke federacije, također će sufinancirati kupnju novog bicikla s 300 kuna po korisniku poticaja.

Za provođenje ove mjere Grad Varaždin je osigurao ukupno 150.000 kuna u Proračunu Grada Varaždina za 2022. godinu.

Mjeru sufinanciranja kupnje novog bicikla Grad Varaždin će provesti od 15. travnja do 15. kolovoza 2022. godine, odnosno do iskorištenja planiranih sredstava.

Pravo na subvenciju može se ostvariti u varaždinskim trgovinama bicikla i biciklističke opreme: BECIKLIN u Jalkovečkoj ulici 5, BIKE BOX u Ulici Augusta Cesarca 5, PANEX DINAMIC u Optujskoj ulici 50 i u Ulici Braće Radić 157, te u trgovinama ROG JOMA u Zagrebačkoj ulici 94 i u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 10 a.

Za ostvarivanje prava na subvenciju građani su dužni predočiti važeću osobnu iskaznicu i potpisom pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjaviti da nisu iskoristili subvenciju za servis ili kupnju bicikla ove godine.

Svaki građanin može ostvariti pravo na samo jednu subvenciju tijekom 2022. godine (kupnja ili servis).

Život i društvo

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” ima brojne planove za ovu godinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” održala je u subotu, 27. travnja, redovnu godišnju skupštinu u Lovačkom domu na Budincu.

Predsjednica Udruge Božica Mikulčić izvijestila je prisutne o aktivnostima koje su provedene u 2023. godini te je posebno istaknula neke od planiranih aktivnosti u 2024. godini: završetak projekta izgradnje sanitarnog čvora kod Etno kuće, redovna druženja, odlasci na izlete i hodočašća, sudjelovanje na sportskim igrama, sudjelovanje na proslavi Dana općine te brojna gostovanja zbora Udruge.

Prisutnima se obratio i predsjednik Općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepan Ivanušec koji je čestitao članovima Udruge na postignutim rezultatima u proteklom razdoblju te im zahvalio na sudjelovanju na svim općinskim manifestacijama. Istaknuo je kako se značaj umirovljenika u ovoj sredini odlikuje kroz ostvarivanje kvalitetnijeg života najbrojnije skupine. Stoga je Općina Ljubešćica u 2024. godini osigurala sredstva u iznosu od 20.000 eura za božićnice umirovljenicima i dodijelila 3200 eura za provedbu projekta Živjeti aktivno u zlatnim godinama po provedenom natječaju.

Nakon skupštine, uslijedilo je tradicionalno druženje umirovljenika i prisutnih gostiju uz prigodni domjenak, a za dobru atmosferu bio je zadužen “Bajs bend” i dobro uvježbani zbor Udruge.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje