Povežite se s nama

Crna kronika

Kod Varaždina teško ozlijedio svoju suprugu i prijetio joj da će je ubiti

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog 66-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji, teške tjelesne ozljede i prijetnje.

Osnovano se sumnja da je on od 2015. godine u Varaždinu i mjestu kraj Varaždina, teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji. Učestalo je u alkoholiziranom stanju grubo vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu te ju dovodio u ponižavajući položaj.

Naime, baš 8. veljače ove godine u obiteljskoj kući u mjestu kraj Varaždina, u alkoholiziranom stanju prijetio svojoj supruzi da će ju ubiti te je bio fizički nasilan i teško je ozlijedio.

– Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 66-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – ističe Državno odvjetništvo.

Crna kronika

Starac (70) autom u Novom Marofu naletio na 49-godišnjakinju na zebri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj ulici u Novom Marofu u utorak, 14. svibnja, oko 7 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

– Muškarac starosti 70 godina upravljao je osobnim automobilom. On dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, istome se nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su tek stupili na pješački prijelaz – ističe PU varaždinska.

Tom prilikom je desnim bočnim dijelom svog vozila naletio na 49-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik po pješačkom prijelazu. Od naleta vozila pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ukrao kombi u Varaždinu te se u Strmcu njime zaletio u drvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći 13./14. svibnja, u Preloškoj ulici u Varaždinu, sa parkirališta poduzeća, nepoznati je počinitelj otuđio kombi vozilo, u vlasništvu poduzeća.

Vozilo su u utorak, 14. svibnja, oko 8 sati, pronašli policijski službenici Policijske postaje Varaždin u Strmcu Podravskom, te je utvrđeno kako je nakon što je nepoznati počinitelj otuđio kombi vozilo istim prouzročio prometnu nesreću udarivši vozilom u drvo.

Nakon provedenog očevida vozilo je vraćeno vlasnicima. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U istoj ulici došlo je i do neuspjele krađe, javila je PU varaždinska.

U razdoblju od 12. do 14. svibnja, u Preloškoj ulici u Varaždinu, na parkiralištu poduzeća, nepoznati počinitelj je pokušao provaliti u dva kombi vozila u vlasništvu jednog poduzeća i 54-godišnjaka. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje