Povežite se s nama

Sport

Barokovci osvojili rekordne 23 medalje na mitingu Sv. Nikola

Objavljeno:

- dana

NA GRADSKIM BAZENIMA VARAŽDIN

U organizaciji Plivačkoga kluba Barok u subotu, 9. prosinca, na Gradskim bazenima Varaždin održan je 7. međunarodni plivački miting „Sv. Nikola“. Bio je to treći ovosezonski miting iz mini GP serije, a nastupilo je 395 natjecatelja iz Hrvatske, BIH i Slovenije, a od toga i 33 člana Baroka, koji su osvojili rekordne 23 medalje (4 zlatne,10 srebrnih i 9 brončanih).

Također, barokovci su isplivali brojne A i B norme za Prvenstvo Hrvatske. Osim medalja, Klub je osigurao i vrijedne nagrade koje su se dijelile trojici prvoplasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji te 4 trofeja za najvredniji rezultat u kategoriji kadeta i mlađih kadeta (u muškoj i ženskoj kategoriji). Trofeje su u konkurenciji kadeta osvojili Rea Kozeljac iz PK Kantrida i Tin Gnjatović iz PK Medveščak, a u konkurenciji mlađih kadeta Mia Hren iz Zagrebačkoga plivačkoga kluba i Grga Brkljačić iz zagrebačke Mladosti. Također, posebnom novčanom nagradom nagrađeni su Tin Gnjatović i Rea Kozeljac za zbroj dvaju najvrednijih rezultata, kao i njihovi treneri. Natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu, a plivalo se u ukupno 11 disciplina. U B kategoriji medalje za varaždinski Barok osvojili su Niko Balenta, koji je stigao do 3 srebra u disciplinama 100 m slobodno, 200 m delfin i 100 m delfin. Luka Štumberger stigao je do 3 srebra u disciplinama 400 m mješovito, 100 m prsno i 800 m slobodno, a Luka Kokotec bio je zlatni na 200 m leđno i brončani na 100 m leđno. Anamarija Zavrtnik osvojila je 3 bronce – na 100 m delfin, 200 m delfin i 800 m slobodno, dok je Nika Dobovičnik bila brončana na 100 m slobodno i srebrna na 400 m slobodno. Nika je u disciplini 400 m slobodno isplivala mlađejuniorsku B normu za Prvenstvo Hrvatske, dok su svi ostali isplivali norme za Kadetsko PH.

Berba medalja

Treba pohvaliti i Petru Švetak, koja je uz 4. mjesto na 200 m prsno isplivala B normu za Kadetsko PH. U C kategoriji Filip Kukec se okitio zlatom na 400 m mješovito te isplivao B normu u toj disciplini, a Leona Juriša je osvojila zlato na 800 m slobodno i srebro na 400 m mješovito. Na 400 m mješovito isplivala je A normu za Kadetsko PH. U najmlađoj, D kategoriji Sara Marković je osvojila zlato na 100 m delfin, 2 srebra – na 100 m slobodno i 200 m prsno, te broncu na 200 m mješovito, dok je Ivona Jurković osvojila dva srebra – na 200 m leđno i 100 m leđno, te broncu na 100 m slobodno.
– Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji ovog mitinga, našim roditeljima te svim donatorima ove priredbe – zaključuju iz PK Barok.

Izvor:
Foto: PK Barok

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje