Povežite se s nama

Sport

ASO Ponos u zadnjoj minuti slomio ekipu Auto Florijanić, Črešnjevo slavilo na krilima Hojskog

Objavljeno:

- dana

MAGMA PAN KUP

Nakon četiri seniorske i dvije veteranske utakmice prvog dana, u ponedjeljak, jučer je s identičnim rasporedom nastavljeno 38. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu, pod imenom Magma Pan kup Varaždin 2017.

Gledali smo šest sjajnih malonogometnih predstava, pokoje iznenađenje, ali i dobili potvrdu visoke kvalitete turnira, gdje je doslovno nemoguće predvidjeti tko je najbliži osvajanju titula, bilo u seniorskoj ili u veteranskoj konkurenciji.

Klesarstvo Martinčević & Q-Servis Benkus iz Novaka super je uvjerljivo krenulo protiv Bake iz Gojanca, bilo je čak 6:0, istaknuo se Jasmin Martinčević, dvostruki strijelac. Daleko je neizvjesnije bilo u drugoj utakmici dana između Fotexa i Višnjice. Fotex je poveo golom Šobaka, Višnjičani preokrenuli (Pintarić, Solina), Šobak vratio sve na početak (2:2), sve još u prvom poluvremenu. Tih 2:2 je bilo do dvije minute prije kraja, a onda je Dalibor Solina svojim drugim pogotkom donio tri boda Višnjici.

Črešnjevo je na krilima vjernih navijača na tribinama te Saše Hojskog na terenu slavilo 3:0 protiv Vidovca, Hojski je postigao sva tri gola. Utakmicu večeri odigrali su krapinski ASO Ponos i Auto Florijanić iz Trnovca. Povratnik na varaždinski turnir nakon jedne godine pauze, ASO Ponos, slavio je s minimalnih 2:1, u vrlo izjednačenoj utakmici. Švaljek je doveo Krapinčane u vodstvo u 4. minuti, sedam minuta kasnije izjednačio je Levatić, a pobjedu je Ponosu donio najbolji igrač lanjskog turnira (tad u dresu Škudara) Petar Bočkaj, tridesetak sekundi prije kraja.

Odigrane su i dvije veteranske utakmice. U prvoj je Bilikum petkom dugo lomio otpor FE Lacia, naime iako je od 3. minute bilo 1:0 (Horvat), taj je rezultat stajao sve do sredine drugog poluvremena. Tad je Vlahek zabio drugi, a onda su u posljednjoj minuti „varaždinski Rimljani“ popustili u koncentraciji i primili još dva pogotka (Knežević, Vlahek) za konačnih 4:0. U drugoj pak je veteranskoj utakmici CB Sloboda vodila golom Novaka sve do pet minuta prije kraja, da bi u završnici Klub 45 preko dvostrukog strijelca Jajala i Blažija preokrenuo na 3:1 u svoju korist.

Magma Pan kup nastavlja se večeras, s novih šest utakmica. Otvorit će Hudek Trgotrans i OPG Srpak, u različitom raspoloženju. Hudeku je to popravni ispit nakon 0:1 poraza prvog dana od koprivničke Jelene Trade, Srpak pak je krenuo pobjedom protiv Marocchina i prilika mu je već večeras utrti put prolaska skupine. Čak dvije utakmice odigrat će (po)najbolji varaždinski malonogometni sastav, lanjski finalist Artmetali Junajted, obje su utakmice „za prste polizati“ – prva protiv Martinčevića, druga kontra Buffeta Mladost koji najavljuje Jerteca, Mujanovića i društvo. Večeras i tri veteranske utakmice, prvi puta na parket će izaći Pivnica Stari mlin, Eurotransporti Kostanjevec i Lepoglava.

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje