Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Općina Maruševec za kraj godine darivala novorođene bebe

Objavljeno:

- dana

LIJEPA GESTA

U općini Maruševec novčanu donaciju od 1.000 i 1.500 kuna primilo je 19 beba koje su rođene u vremenu od rujna do prosinca ove godine.

Treće je to primanje novorođene djece u 2017. godini, a na prijemu su uz 19-ero novorođenih beba i njihovih roditelja bili su načelnik Općine Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša te župnik Župe Svetog Jurja u Maruševcu vlč. Krunoslav Milovec.

Načelnik Šprem je tom prilikom izjavio kako se nada će se u narednim godinama natalitetna politika na području općine poboljšati, a u tom će procesu Općina doprinijeti kroz povećanja rodiljinih naknada.

-U novom je općinskom proračunu predviđeno povećanje sredstava za novorođenu djecu koje će iznositi 1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 za drugo i 3.000 kuna za treće i svako iduće dijete. Do sada je Općina za tzv. socijalnu politiku izdvajala oko milijun kuna godišnje, a novi proračun predviđa povećanje tog iznosa na 1.400.000 kuna, a sve u cilju poboljšanja demografske slike Općine Maruševec, pojasnio je načelnik Damir Šprem.

Okupljenim roditeljima obratio se i zamjenik načelnika Mario Klapša koji je istaknuo kako Općinu Maruševec veseli što u zadnjih nekoliko godina na svakom primanju broj roditelja i novorođene djece ne pada. 

-Naknada za rođenje djeteta tek je jedna od mjera pronatalitetne politike, no one ipak mnogo govore o odnosu općine prema mladim obiteljima, prema djeci i demografskom problemu s kojima se sve općine i gradovi moraju nositi. Općina Maruševec brine o svojim najmlađim mještanima od njihovog rođenja kroz ovakve naknade, potom kroz njihovo osnovnoškolsko obrazovanje nabavkom radnih bilježnica, sufinanciranjem autobusnog prijevoza i školske kuhinje, pa sve do fakulteta kroz stipendije studentima. Koristimo sve mogućnosti da mlade ljude zadržimo u svojoj općini, a od iduće godine financijska će pomoć biti veća, rekao je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Općini Maruševec pametna natalitetna politika neophodna i visoko među prioritetima, a tome u prilog govori današnje, ujedno treće primanje i darivanje novorođene djece u ovoj godini, u kojoj je do danas rođeno 51 dijete.

Izvor: Foto:

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje